logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Hvordan legge til rette for talentutvikling?

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 17. apr, 2018

Onsdag holder Music Norways direktør foredrag på konferansen The North West.

The North West er en konferansefestival i Ålesund som har som formål å diskutere hvordan man kan skape en attraktiv og bærekraftig region for fremtiden. Konferansefestivalen arrangeres for første gang 18.-21. april 2018, og handler blant annet om utvikling av kreativ næring.

Kathrine Synnes Finnskog skal holde et foredrag onsdag 18. april om hvorfor det er viktig å legge til rette for utvikling av talent og hvordan man kan gjøre det.

Music Norways direktør skal snakke etter professor Torgeir Reve (BI), og Richard Florida, professor, og leder av Martin Prosperity Institute ved Universitetet i Toronto, og blir betraktet som en svært innflytelsesrik forfatter, spesielt ideene om den kreative klasse og dens innflytelse på urban næringsutvikling i bøker som The Rise of the Creative Class, The Flight of the Creative Class og Who’s Your City.

– Jeg er veldig glad for at The North West setter fokus på de kreative næringene. Det er vanskelig for en kommune å bestemme hvor et kreativt miljø skal vokse frem. Det må oppstå organisk, der talentene vil være selv. Som kommunal eller statlig aktør kan man legge til rette for og stimulere disse miljøene, sier Synnes Finnskog, og peker på selskapet Momentium og det kreative miljøet på Øyagardshamna på Giske utenfor Ålesund.

Synnes Finnskog snakker kl. 13:30 i Parken Kulturhus onsdag. Floridas foredrag skjer kl. 11 samme sted, og skal handle om de fire T’ene i regionsutvikling, tilhørighet, talent, toleranse og teknologi.

Se fullt program

Øvrige foredragsholdere denne dagen er Torger Reve, professor i strategi og industriell konkurranseevne BI som snakker om tilhørighet, Gjermund Langset, stedlig Leder Ålesund Studentting, og Silvija Seres, forsker, matematiker og bedriftsrådgiver med bakgrunn fra Silicon Valley.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere