logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Innovasjon Norge: – Glad for å bidra til MashUP

Av Innovasjon Norge: – Glad for å bidra til MashUP Publisert: 21. feb, 2014

Innovasjon Norge ønsker å støtte den norske kulturnæringen gjennom MashUP.

MashUP, pitch-konkurransen for alle med en god forretningsidé innenfor musikk- og teknologifeltet, ble lansert i februar av Music Norway, WiMP, Phonofile, IKT Norge og coworking-felleskapet 657.

Mer informasjon på mashupnorway.no

– Som partner av Music Norway under MashUP-konkurransen ønsker Innovasjon Norge å bidra til økt innovasjon og internasjonalisering i musikk/teknologi-miljøet, og samtidig støtte den norske kulturnæringen som i de siste årene har fått mye oppmerksomhet internasjonalt, sier Maria-Athena B. Engesæth, business analyst ved Innovation Norway San Francisco & Silicon Valley.

Vinneren av MashUP-konkurransen får én måneds kontorplass på Innovation House i Silicon Valley. Dette oppholdet gir vinneren en mulighet til å teste det internasjonale potensialet for teknologi og forretningsmodell i det dynamiske innovasjonsmiljøet i Silicon Valley.

Innovation House er et coworking space i hjertet av Silicon Valley som ble åpnet av Innovasjon Norge i 2011 og har et helt unikt miljø med tech startups, profesjonelle investorer og teknologikonserner.

I tillegg inviteres vinneren med til konferansen SF Music Tech Summit 20.mai for å bygge nettverk og komme i dialog med beslutningstakere, partnere og konkurrenter fra hele verden.

– Music Norway har imponert stort ved å samle sentrale aktører i teknologi- og musikkbransjen i Norge. Innovasjon Norge er glade for å kunne bidra til den første MashUP-konkurransen under byLarm 2014, sier Engesæth.

Ingvild von Krogh Strand vil representere Innovasjon Norge under by:Larm finalen.

Vær forberedt
Alexander Woxen er grunnlegger av StartupLab og er for tiden basert på Innovation House i Silicon Valley. StartupLab er også by:Larms partner på Interactive-programmet på bransjetreffet.

– En måneds opphold gir deg tid til å bli kjent med miljøet, teste din forretningsidé og bygge nettverk. Det er veldig lett å få møter over en kopp kaffe, uten referanser, gjerne bestilt et par dager i forveien. Du bør være forberedt før turen, men ikke lås deg i for mange forpliktelser i forveien. Sørg for å ha realistiske forventninger. Vanligvis har startups en tendens til å ha mest nytte av «fact-finding» og å bygge nettverk som kan benyttes på et senere stadium, sier Woxen.

Woxen er veldig fornøyd med sitt opphold på Innovation House i seks måneder.

– Innovation House er først og fremst en co – arbeidsplass og et veldig fint sted å jobbe fra. Det ligger i hjertet av Silicon Valley, rett ved University Avenue i Palo Alto, som nylig ble kåret til USAs beste sted å leve av Livability.com og hjem til anerkjente Stanford University.

– Folk her er ganske veltalende, så det er fornuftig å ha krystallklare ambisjoner og å være konkret på hvorfor du ber om et møte.

– Lykke til, og kanskje jeg ser deg på Innovation House!

Viktige datoer for MashUP:
24. februar, påmeldingsfrist idé.
27. februar, pitch under by:Larm.

Les mer på mashupnorway.no

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere