logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Internasjonal konferanse om plateproduksjon ved UiO

Av Internasjonal konferanse om plateproduksjon ved UiO Publisert: 11. nov, 2014

Stargates Tor Erik Hermansen i aksjon (Foto: Jørn Dalchow)

– Et møtepunkt mellom musikkbransjen og akademikere, ifølge professor Anne Danielsen.

Fra 4. – 6. desember i år samles produsenter, musikere, lydteknikere, journalister og akademikere fra hele verden i Oslo, for å diskutere og presentere forskning på musikkproduksjon.

Det er Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo som er arrangør av konferansen Art of Record Production, og blant hovedtalerne finner vi Tor Erik Hermansen fra Stargate (Rihanna, Beyoncé, Katy Perry, Jay Z), Susan Rogers (Prince, David Byrne, Tricky, Michael Penn), og Jan Erik Kongshaug (Keith Jarrett, Chick Corea, Pat Metheny, Jan Garbarek, Ornette Coleman).

Det er den akademiske organisasjonen Association for the Study of the Art of Record Production som står bak konferansen, og det er niende gang den arrangeres. Tidligere har den vært i blant annet England, Australia, USA og Skottland, og konferansen kommer nå for første gang til Norden og Oslo, forteller Anne Danielsen, professor ved Institutt for musikkvitenskap.

– Denne konferansen er spesiell i akademisk sammenheng fordi det er et møtepunkt mellom musikkbransjen og akademikere. Det har alltid vært mange velrenommerte produsenter med på konferansen og jeg synes det er spennende. Alle som er interessert i musikkproduksjon, fra det som skjer inne i studio, til programmering av en lyd, til mottageren på den andre siden, vil finne interessante innslag på denne konferansen. Noe av det morsomste er at det er en unik sjanse til å se inn i studio og inn i de kreative rommene der musikken faktisk lages, og man får innblikk i de hemmelighetene som de gode produsentene sitter på, sier Danielsen.

Tor Erik Hermansen i Stargate skal intervjues av Richard Burgess, som selv var aktiv på 1980-tallet og tidlig ute med sequencing og digitale trommer. Burgess har fått frie tøyler i intervjuet med Hermansen.

– Jeg tror de kommer til å snakke om hvordan teknologien har endret seg fra 80-tallet frem til i dag og hvordan samarbeidet med de store artistene foregår, sier Danielsen.

Anne Danielsen (Foto: UiO)

Konferansen er internasjonal med få nordmenn, og alt kommer til å foregå på engelsk.

– Vi er et miljø ved Universitetet i Oslo som driver med denne type forskning, men ellers er det en overvekt av deltagere fra hele verden, spesielt den vestlige delen, sier Danielsen.

Følgende temaer relatert til musikkproduksjon vil bli presentert på konferansen:
Innspillingsestetikk
Musikalsk eierskap og forfatterskap
Virtuelle arkiver og nye digitale distribusjonsplattformer
Musikkproduksjon i en transkulturell kontekst

Se fullt program for konferansen.

Påmelding til konferansen skjer fra denne siden. Man kan kjøpe billetter helt frem til konferansen starter.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere