logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Internasjonal presse og bransje til Bergen

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 22. mai, 2018

Festspillene i Bergen og Nutshell er arenaer for å bygge internasjonalt nettverk innenfor kunstmusikkmiljøet og jazzfeltet.

Nutshell er navnet på det internasjonale besøksprogrammet til Vestnorsk jazzsenter under Nattjazz (25. mai – 2. juni) i Bergen.

Music Norway er samarbeidspartner på Nutshell, og det deltar 20 norske og 25 utenlandske delegater, som skal delta på dag-showcaser, utflukter og konserter under Nattjazzen. Blant artistene som delegatene får oppleve eksklusivt i år er Øyunn, BounceAlarm, Erland Dahlen, Rune Your Day, Dag Arnesen, André Roligheten og Håvard Wiik. I tillegg får gjestene med seg et rikholdig Nattjazz-program med bl.a. Charlotte Dos Santos, Ola Kvernberg Steamdome og Nils Økland Band.

Festspillene i Bergen (23. mai – 6. juni) og Music Norway samarbeider også, for fjerde året på rad, om et internasjonalt delegatprogram. I år deltar over 40 delegater, de fleste fra utlandet. Music Norway er FiBs partner, og delegatene skal på arrangementer med norske aktører i programmet, som blant annet verdenspremieren på Anja Garbareks verk The Road is Just a Surface, Carte Blanche: Soufflette og Grieg & Gubaidulina med Bergen Filharmoniske Orkester, Gidon Kremer og Ah Rume Ahn i Grieghallen.

Nutshell starter 23. mai og varer til søndag 27. mai, mens besøksprogrammet til FiB starter 24. mai og varer ut uken. Førskommende fredag samarbeider FiB og Nutshell om et felles showcase- og middags-arrangement.

Det overordnede målet for de internasjonale besøksprogrammene er å stimulere til økt eksport ved å eksponere norsk musikk for sentrale utenlandske bransjeaktører og internasjonal presse, skape en møteplass for nasjonale og internasjonale bransjeaktører, samt styrke bildet av Norge som et internasjonalt referansested for nyskapende musikk.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere