logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Internasjonale musikknyheter

Av Tina Brodal Publisert: 17. apr, 2020

Sabaton live på Wacken Open Air i 2019. Kilde: Facebook/WackenOpenAir.official

Flere abonnerer på strømmetjenester og Apple Music har startet et hjelpefond for indielabels.

Billboard: Rapport utforsker Covid-19s innvirkning på musikkstrømming i USA
En rapport fra Nielsen Music / MRC Data har undersøkt hva slags påvirkning Covid-19-pandemien og de tiltakene som er iverksatt for å håndtere den har på folks konsumeringsvaner. Ifølge den USA-baserte undersøkelsen konsumerer 60% av befolkningen mer underholdning for tiden, og 24% har abonnert på en ny abonnementstjeneste. 79% av disse sier de har tenkt å fortsette å betale for tjenesten etter at pandemien er slutt. Dette gjelder ikke bare musikk, men underholdning generelt – for eksempel strømming av video.

Les mer: Kritisk for flere inntektskilder for FONO-selskapene

Live Nation deler planer for kostnadsreduksjonsprogram
Live Nation har iverksatt en ny «inkrementell revolverende kredittfasilitet» på $ 120 millioner, og utvidet den tilgjengelige gjeldskapasiteten til 940 millioner dollar totalt. Selskapet har også kunngjort kutt i kostnader og lønnsreduksjoner, hvor lønnen til ledere er redusert med opptil 50%, og selskapets administrerende direktør frivillig overgår 100% av lønnen sin i løpet av lønnsreduksjonsprogrammet. I tillegg vil alle ansettelser fryses, de er i husleieforhandlinger, reduserer eller eliminerer andre utgifter inkludert reiser og underholdning, reparasjoner og vedlikehold, og markedsføring.

Apple Music lanserer forskuddsfond på $ 50 millioner for indie labels
Apple Music har tilgjengeliggjort et forskuddfond på 50 millioner dollar for indie labels og distributører, for å støtte indiesektoren med viktig kontantstrøm som følge av usikkerhet etter den globale COVID-19-«lockdownen». Music Business Week melder at plateselskaper over hele verden opplever en betydelig nedgang i salg. Fysisk salg er nærmest ikke-eksisterende grunnet nedleggelse av butikker under karantene; lisensinntekter fra offentlige forestillinger og synkroniseringsbruk har tørket ut på grunn av mangel på publikumseventer, i tillegg til et stopp i film og TV-produksjon. Labels som er delaktige i artistens live-inntekter ser at inntektene reduseres til null grunnet kanselleringer av show.

Les mer: Musikkforlagene ser de største tapene på lang sikt

Flere land kansellerer arrangementer ut sommeren
Den franske presidenten Emmanuel Macron forbyr festivaler og store samlinger gjennom midten av juli i ny innsats for å bekjempe spredning av coronavirus. Musikkfestivaler og store samlinger er forbudt til midten av juli. Det stiller spørsmål ved om Cannes Film Festival skal skje i år, melder Digital Music NewsTyskland har lagt et forbud på alle større begivenheter i landet frem til 31. august. Forbudet vil påvirke store musikkfestivaler i Tyskland som Rock am Ring & Rock im Park og Wacken Open Air, som etter planen skal finne sted fra henholdsvis 5-7 juni og 30. juli til 1. august.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere