logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Internasjonalt delegatprogram på Borealis i Bergen

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 26. feb, 2020

Fra Jørgen Træen og Stein Urheims verk Krympende Klode som fremføres på Borealis. (Foto: Jørgen Træen)

Borealis går av stabelen fra 4. – 8. mars.

Music Norway samarbeider for sjette gang sammen med Borealis – a festival for experimental music i Bergen om et internasjonalt besøksprogram, som denne gangen består av 28 delegater fra land som UK, USA, Tyskland og Libanon, samt Norge.

Besøksprogrammet starter den 6. mars og varer til og med 8. mars.

De internasjonale delegatene består av representanter fra festivaler, kuratorer og musikkskribenter, og de skal presenteres for en rekke norske innslag i programmet til Borealis samt møtes på egne nettverksarrangementer.

– Borealis er en fryd å være på. Programmeringen er balansert med mye god norsk musikk og festivalen er intim, utforskende og oversiktlig, sier Einar Idsøe Eidsvåg som vil være til stede på vegne av Music Norway.

Det vil blant annet bli fremført to verk av Marius Neset i forbindelse med komponistprosjektet KUPP som Music Norway, Norsk Komponistforening, Talent Norge, TONO, Sparebankstiftelsen DNB, Det Norske Komponistfond og NB Noter står bak. Et verk fremføres av Bergen Filharmonien og et annet av Avgarde Ensemble.

Se programmet til Borealis HER

Music Norway sin tilstedeværelse starter allerede på åpningsdagen den 4. mars hvor Music Norway sammen med nyMusikk, Ultima Oslo Contemporary Music festival, Cikada, Borealis og CREO arrangerer en samtale der målet er å kartlegge samtidsmusikkens status og behov nasjonalt og internasjonalt.

Samtalen bærer navnet «Samling i bånn» og i panelet finner vi Andreas Meland som driver etiketten Hubro og er festivalsjef for Sildajazz, Leila Melkevoll daglig leder i BIT20 Ensemble, Lisbet Frøystadvåg fra Norsk Musikkforlag , lydkunstner Maja Urstad og direktør for Ultimafestivalen Thorbjørn Tønder Hansen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere