logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Jansen Records til UK og USA

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 15. jan, 2020

Andreas Milde fra Jansen Records

Jansen Records reiser til Americanafest UK og Folk Alliance International i New Orleans.

Jansen Records ble startet i 2009 som Jansen Plateproduksjon av Erik Jansen. Plateselskapet gir ut musikk på en rekke labler som Die With Your Boots On Records, 9 AM Records og Round 2 Records. Vi har tatt en prat om bransjetreffene med Andreas Milde i selskapet om deres reiser til USA og Storbritannia.

– Hvorfor reiser du til Americanafest UK?

– Det at vi i år reiser til AmericanaFest UK er både en forlengelse av at vi har besøkt AmericanaFest i Nashville tre år på rad, og at vi i år skal intensivere satsingen på våre folk- og americana-artister i nettopp UK. Det er et marked vi ikke har utforsket altfor mye tidligere, utover å gjøre presse der.

– Satsingen i Nashville har gitt oss uvurderlige kontakter i byen og bransjen, og det var også her vi ble anbefalt å kontakte AMA UK hvis vi første skulle inn på det markedet. Hovedmålet med å reise til London i januar er så klart å vise frem artistene våre, henholdsvis Darling West og Malin Pettersen, men for min og selskapets del blir det også viktig å møte nye folk, opprette nye kontakter og bygge et nettverk vi kan bruke på vår videre satsing der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Folk Alliance International arrangerer årlig en bransjekonferanse og showcasefestival med over 2400 deltakere fra mange land. Det arrangeres omlag 150 paneler og workshoper, 200 kuraterte showcaser, og over 2,800 private showcaser under festivalen. I år arrangeres den i New Orleans og Kathrine Synnes Finnskog og Aslak Oppebøen reiser fra Music Norway. Darling West som er signert på Jansen Records spiller offisiell showcase på festivalen.

– Du reiser til Folk Alliance International i New Orleans i slutten av januar. Hvorfor er denne arenaen viktig?

– Vi reiser årlig på tre bransjefestivaler i USA: SXSW, AmericanaFest og Folk Alliance. Dette er kostbare reiser for et selskap som oss, men samtidig er det kanskje de viktigste reisene vi gjør i løpet av et år. Vi har vært på Folk Alliance én gang tidligere, da det var i Kansas City, og her møtte vi en helt annen del av bransjen, som både var nyttig og ikke minst lærerikt og interessant. I Jansen Records jobber vi med alle sjangere, men for våre artister som jobber innenfor dette segmentet har Folk Alliance blitt en viktig arena. Både fordi vi treffer likesinnede artister og bransje-kollegaer, fordi festivalen er såpass åpen og mottagelige for oss europeere/skandinaver, og fordi den sikter seg inn på et litt annet segment enn for eksempel AmericanaFest.

– Og har du noen tips til en som er på bransjefestival for første gang?

– Hvis du skal på bransjefestival for første gang, så ville jeg først sendt så mange mail du er komfortabel med til de som driver festivalen, og spurt om de dummeste ting. Spør om det er noe du som førstereis bør tenke på, noen programmer du kan være med på osv. Ofte får man litt goodwill når man kommer langveis fra, og er der for  første gang. Dette kommer litt an på hva slags bransjefestival det er, så klart. Det er forskjell på SXSW, som er en av verdens største festivaler, og Folk Alliance, som er et ganske mye mindre og nedpå arrangement.

– Gå utenfor komfortsonen din, uansett hvor skummelt det måtte virke. Det går stort sett alltid bra. Sikre deg delegatlisten så tidlig som mulig, og kontakt de du kunne vært interessert i å komme i kontakt med. Ellers, bare ha lave skuldre når du er der. Du kommer kanskje ikke til å oppnå alt du hadde håpet på, men ‘baby steps’ er viktig, og så har du lagt et godt grunnlag til neste gang du reiser dit. Vær med på så mye som mulig, men ikke glem å sette av tid til å oppleve og ha det gøy også!

Jansen Records har mottatt bransjetilskudd for møtevirksomhet i forbindelse med deltakelse ved bransjetreffene. Les mer om ordningen på stikk.no.

Vassvik som er signert på Heilo/Grappa spiller også offisiell showcase på festivalen. 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere