logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

jazzahead!: Killer Inc til Bremen med Hedvig Mollestad

Av Christian Gran Svenningsen

Inger Bråten. (Foto: Privat)

Killer Inc-sjefen skal ta seg av bransjen mens Hedvig Mollestad Trio skal «spille fletta» av gamle og nye lyttere.

Hedvig Mollestad Trio og Inger Bråten i Killer Inc har jobbet sammen siden 2011, hovedsaklig i Norge, men også i utlandet, hvor de blant annet samarbeider med det anerkjente plateselskapet Rune Grammofon.

For første gang reiser Bråten sammen med en stor norsk delegasjon bransjefolk og nærmere 120 jazzmusikere til jazzahead! i Bremen i Tyskland. Der skal hun møte internasjonal bransje og gleder seg til at Hedvig Mollestad Trio skal bidra til å vise hva Norge har å by på.

– Hva er deres mål med å være til stede på jazzahead! i år?

– Hedvig Mollestad Trio er invitert til å spille der, og deres mål er jo dermed å spille fletta av både eksisterende og forhåpentligvis nye lyttere. Rett og slett få vist frem musikken sin. Mens de tar seg av publikum, er Killer Incs fokus på bransjen. Vi er jo så overbevist om at folk som dukker opp på konserten kommer til å elske det, at målet vårt er å sørge for at denne konserten skal føre til flere fremtidige konsertbookinger, anmeldelser og mer for Hedvig Mollestad Trio.

– Hvorfor er dette en viktig arena for deg/dere?

– Tyskland er verdens tredje største musikkmarked, og jazzahead! er blant de største festivalene innen sin sjanger, derfor er det viktig både for artisten og apparatet å være til stede siden man vil treffe såpass målrettet inn mot deres kjernepublikum. Dessuten gir det artisten en kredibilitet å ha blitt booket til jazzahead!, noe som vil være nyttig med tanke på framtidige bookinger.

– Hva er dine forventninger til årets utgave? Hva ser du mest frem til?

– Det er mitt første år på jazzahead!, så nå handler det mest om å bli kjent med hvordan arenaen fungerer, samt å rekke å møte en del bransjekontakter på vegne av Hedvig Mollestad Trio. Og musikalsk vet jeg jo at både Hedvig Mollestad Trio og de andre norske artistene som skal spille der i år er steinbra live, så jeg gleder til å se hvordan publikum responderer på denne godteriposen som blir vist frem fra Norge. Jeg har vært på tilstrekkelig mange bransjefestivaler i inn- og utland til å forvente en utrolig travel, men sinnssykt inspirerende tid på jazzahead! Gleder meg til å være mentalt utslitt etter endorfinoverdose av musikalske åpenbaringer og nye inspirerende folk.

– Hva kan du si om posisjonen til norsk jazzmusikk i 2019?

– Helt siden jeg begynte å jobbe for Molde Internasjonale Jazzfestival på 90-tallet, har mitt inntrykk vært at jazzmiljøet i Norge har vært veldig aktivt, men at det kanskje har skortet på flater til å få synliggjort musikken og artistene på. Jeg elsker at det finnes så mange forskjellige artister og uttrykk innenfor den såkalte smale sjangeren jazz. Bare det at Norge har blitt plukket ut som fokusland sier jo noe om posisjonen norsk jazz har i utlandet, sier Bråten.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere