logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

jazzahead!: Moldejazz partner i programmet

Av Christian Gran Svenningsen

Hans-Olav Solli, festivalsjef i Molde International Jazz Festival. (Foto: Peter Hurley Photography)

Hans-Olav Solli begynner arbeidet med neste års festival på jazzahead!

Hans-Olav Solli, festivalsjef i Molde International Jazz Festival, reiser til Bremen for å delta på årets jazzahead!, hvor Norge i år står i sentrum som partnerland.

Solli og Moldejazz bidrar med noe mer enn tilstedeværelse på årets utgave av verdens største messe og showcasefestival for jazzmusikk.

– Hvorfor er dette en viktig arena for dere? 

– Moldejazz er til stede på jazzahead! hvert år da det er en viktig arena for nettverking og bransjemøter, og det er gjerne startskuddet for arbeidet med påfølgende års festival.

– Hva er deres mål med å være til stede på jazzahead i år? 

– Siden Moldejazz også er et viktig utstillingsvindu for norsk jazz kan vi å følge opp vårt arbeid for å fremme norsk jazz i utlandet. Det gjør vi veldig konkret denne gangen. Med Norge som fokusland ønsket vi å bidra som samarbeidspartner til programmet med å presentere et band som oppsto på Moldejazz i 2013 og som har gjort det stort på den internasjonale arena etterpå, Paal Nilssen-Loves Large Unit.

– Hva er dine forventninger til årets festival? Hva ser du mest frem til

– Jeg har forventning om mange gode møter og at enda flere skal få øyne og ører opp for hvor eksepsjonelt mye bra som rører seg i norsk jazz.

– Hva kan du si om posisjonen til norsk jazzmusikk i 2019?

– Norsk jazz står veldig sterkt, Trondheim Jazzorkester ble ved en konsert på Jazzahead for to år siden presentert som «from the superpower of jazz – Norway». Det sier ikke så rent lite. Men enda er det mange som gjerne kan oppdage hvor mye diversitet det er og hvor mye nyskaping som foregår i norsk jazz.

I denne kalenderen samles alt av norske kulturelle innslag som foregår i Tyskland i 2019, og alt som foregår opp mot og under jazzahead!. 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere