logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Jazzfeltet samles på Nutshell i Bergen

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 15. mai, 2019

Nutshell i Bergen arrangeres for 14. gang.

Nutshell er det internasjonale besøksprogrammet til Vestnorsk jazzsenter før og under Nattjazz i Bergen den 22. til 25. mai.

Music Norway er samarbeidspartner og det kommer 15 norske og 23 utenlandske delegater som skal delta på showcaser på dagtid, utflukter, samt konserter under Nattjazzen.

Blant artistene som delegatene får oppleve eksklusivt i år er Jørgen Mathisens Instant Light, Building Instrument, Hegge!, Ellen Andrea Wang solo, Streifenjunko, Tanaka/Lea/Strønen og Signe Emmeluths Amoeba. Ansvarlig for årets showcase-program er Hanna Paulsberg.

Les mer om Vestnorsk jazzsenter på deres sider

De overordnede målene for de internasjonale besøksprogrammene er å stimulere til økt eksport ved å eksponere norsk musikk for sentrale utenlandske bransjeaktører og internasjonal presse. Videre er det å skape en møteplass for nasjonale og internasjonale bransjeaktører, samt å styrke bildet av Norge som et internasjonalt referansested for nyskapende musikk.

– Jeg mener Nutshell er den perfekte arena for å oppnå nettopp dette. Kombinasjonen av fantastisk Vestlandsnatur, god mat, topp norske og internasjonale delegater og eksklusive konserter med noen av de beste musikerne vi har, har gjentatte ganger vist seg som en effektiv oppskrift for eksport av norsk jazz, sier prosjektleder i Music Norway Aslak Oppebøen.

– Vi vil samtidig bruke denne anledningen til å følge opp suksessen fra jazzahead! i april ved å arrangere en rundebordskonferanse om satsingen hvor blant andre kunstnerisk leder for jazzahead!, Peter Schulze, deltar, avslutter Oppebøen.

Les alle våre saker om jazzahead! 2019

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere