logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Jobbe fra Berlin, London, Los Angeles eller New York?

Av Jobbe fra Berlin, London, Los Angeles eller New York? Publisert: 13. okt, 2014

Norske bransjeaktører har mulighet til å jobbe fra Berlin, London, New York eller LA i 2015. Søknadsfrist 1. desember!

En av de største barrierene for eksport av norsk musikk er mangel på gode internasjonale handelsnettverk. Music Norway tilrettelegger for relasjons- og nettverksbygging på en rekke ulike arenaer, både i innland og i utland.

Relokaliseringsprogrammet gir norske eksportaktører en mulighet til å jobbe ut fra noen av verdens viktigste musikkmarkeder i en midlertidig valgfri tidsperiode (minimum 1 måned – maksimum 3 måneder) gjennom et reise/arbeidstilskudd. For London er denne på 10 000 NOK per måned, Berlin 7000 NOK og NY/LA på 50 000 NOK for 2 måneder og 25 000 NOK for 1 måned.

Som ved alle av Music Norways virkemidler fordres en egeninvestering, men tilskuddet skal gjøre det mulig for aktøren i større grad å bære kostnadene ved en slik relokalisering. Tanken er også at aktører skal ha ‘råd’ til å bruke store deler av sin tid til å fokusere på møtevirksomhet og nettverksbygging.

I tillegg til det økonomiske tilskuddet vil vi kunne tilby:

• gratis arbeidsplass ved Berlin/UK-kontoret 4 dager i uken (med forbehold om at kontorkapasiteten tillater det).
• tilgang til nettverkingsflater i der det er aktuelt. For eksempel nettverksarrangement/events i regi av Berlin Music Week, The Great Escape, etc.
• tilgang til Music Norways kontaktflate og praktisk bistand til å sette opp møter.

Aktøren står selv ansvarlig for bopel.

Målgruppen for virkemiddelet er bransjeaktører (managere, plate/produksjonsselskap, og lignende) som jobber aktivt mot det britiske, tyske eller amerikanske markedet på prosjekter, eller med lokale samarbeidspartnere som nyter et visst momentum i territoriene.

Helene Broch, Head of International i Music Norway, mener relokaliseringsprogrammet er en god investering i den eksportrettede delen av norsk musikkbransjebransje.

– Det er utrolig mye spennende som skjer med norske artister i disse markedene, og vi ser behovet for å være med på å sikre det norske leddet i apparatet rundt utøverne. Vi er overbevist om at er en god investering for bakfolk, men også for at fremtidige utøvere kan loses gjennom de samme kanalene som åpnes via disse mulighetene, sier hun.

Tidligere erfaringer:
“Gjennom relokaliseringsstøtte fra Music Norway har Phonofile AS i løpet av høsten 2012 fått anledning til å bruke noe ekstra tid på det eksisterende digitalmarkedet i UK samt det digitalmarkedet som er på vei opp i Tyskland. Mange av musikktjenestene på nett holder til andre steder enn i Norge. For Phonofile er det viktig å vise internasjonale digitalbutikker at vi har relevante og interessante utgivelser som kan selges også utenfor vårt eget land. Music Norways kontaktnett og nære samarbeide med ambassaden var direkte nyttig for å få mer ut av vår innsats. Phonofile er største digitaldistributør i Norden, og Norges desidert største eksportør av musikk fra uavhengige plateselskaper.“ – Trond Tornes, Phonofile AS

«Jeg har valgt å fokusere på det amerikanske markedet siden jeg har bygget opp et nettverk der over de siste to-tre årene. Dessuten går det veldig bra med Nico & Vinz nå, så det er viktig å kapitalisere på momentumet, og bare utnytte alle muligheter vi har. Your network is your networth! Du må lære deg å forstå hvordan ting fungerer i det nye landet og hvordan folk operer på business- og sosialt nivå. Jo mer folk ser deg med de riktige folkene, jo mer interessant er du. Jeg tror rett og slett at man bare må være tilgjengelig i markedet og ta sjanser når muligheten byr seg.» – Amanuel Kidane, Manager for Nico & Vinz

“Programmet har vært veldig bra og lærerikt. Philco Fiction hadde en vellykket albumlansering i samarbeid med David Laurie / Something In Construction i UK med påfølgende konserter. Jeg fikk signert Intertwine til labelen R&S Records som også har kontor i London, med bistand fra det London-baserte advokat-kontoret Lee Thompson.” – Ruben Nesse, Brilliance

«My three of so months living in the UK in 2010 was of major benefit to Up Front Artists and our clients. To have the ability to daily liase with promoters, festivals, agents, labels and managers at the forefront of the UK music industry gave us a major boost in profile and to be able to strengthen our network. To me, most of the advantages of this move abroad will come further down the line as a result of network building, but obvious achievements include signing Ost & Kjex to one of Europe´s largest live dance agents (Decked Out/Primary), and the same with Serena Maneesh with Russell Warby at William Morris Endeavour» – Mark Vaughan, Up Front Artists.

Søknad
Tilslag på relokaliseringsprogrammet er søknadsbasert. Søknadsskjemaet lastes ned fra denne linken og sendes på mail til følgende:

Berlin: jonas (at) musicnorway.prod07.dekodes.no
London: nina (at) musicnorway.prod07.dekodes.no
New York/LA: helene (at) musicnorway.prod07.dekodes.no

Frist: Utgangen av 1. desember. Søknadene vil i utgangspunktet gjelde for opphold våren 2015  i de respektive byene, men for USA kan de også vurderes for høsten 2015.

For mer informasjon, ta kontakt med Jonas Vebner, Nina Finnerud eller Helene D. Broch.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere