logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Karen Norbakk fikk manager-stipend

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 02. mar, 2017

Fra stipendutdelingen på Skaugum i dag. Fra venstre: Kathrine Synnes Finnskog, H.K.H Kronprinsen, Karen Norbakk, H.K.H. Kronprinsessen og Tim Blacksmith. (Foto: Olav Stubberud)

Ble delt ut på Skaugum i dag.

Det er Karen Norbakk i Mandelbaum Management som ble mottager av bransjestipendet som Music Norway annonserte før by:Larm.

Stipendet ble delt ut av Tim Blacksmith, fra management-teamet til Stargate, under en nettverkslunsj i regi av H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen på Skaugum i anledning by:Larm.

Norbakk mottar et personlig stipend på 100.000,-, og et grafisk trykk signert Bendik Kaltenborn. Stipendet skal brukes på å utforske og utnytte internasjonale muligheter for seg og artistene hun representerer. Stipendet deles ut av Music Norway, i samarbeid med Tim Blacksmith og Per Eirik Johansens familie.

Norbakk gjør daglig management for Hasta og Rytmeklubben i Mandelbaum. Øvrige i stallen til Mandelbaum er Cashmere Cat, Bearson, Lindstrøm, Village og Slipmats (Mats Lie Skåre).

Karen Norbakk startet som praktikant i Mandelbaum for tre år siden, og har siden ikke sett seg tilbake. Her har hun både fått og tatt ansvar, og både som assistent for seniormanager Vegard Waske, og nå med egne artister på klientlisten, har Karen det årets jury mener trengs. Juryen lot seg inspirere av engasjementet og visjonen og opplever Karen som modig, inkluderende og klar.

– Uten bransjen flagger artistene våre ut, og med dem forsvinner muligheter til å bygge kompetanse og nettverk her hjemme. Et stipend tidlig i karrieren der man skal investere i å reise ut, bygge relasjoner, bli inspirert og lære, gir selvtillit til å satse. Det har vært et poeng for juryen å finne et talent som har respekt for bransjen de er i, at de viser omsorg for andre og deler og støtter sine kollegaer. Årets bransjetalent framsnakker sine kollegaer og søker kunnskap og erfaringer når anledningen byr seg. En manager som vil skape internasjonale artistkarrierer er uredd og finner sine egne veier. Både lysten til å reise ut og lære, og evnen til å bruke de mulighetene som dukker opp underveis har vært viktig for juryens avgjørelse. Juryen lot seg også begeistre av ideene og tankene til årets bransjetalent, både når det gjelder å finne og utvikle nye artisttalent, knytte kontakter med andre unge bransjetalent, og slik skape sitt personlige nettverk og helt nye muligheter, sier Kathrine Synnes Finnskog, jurymedlem og direktør i Music Norway.

– Vi tror årets vinner har potensiale til å bli en bransjeprofil som vi gjerne vil følge med på i lang tid.

Det er musikkorganisasjonene som har nominert kandidater til stipendet, og en liste på hele 13 nominerte gjorde oppgaven både spennende og morsom for juryen.

Juryen har bestått av:
Kristin Benneche, juryleder, advokat, avtroppende styremedlem i Music Norway
Tim Blacksmith, manager Stargate, Stellar Songs
Kathrine Synnes Finnskog, direktør Music Norway
Elin Aamodt, daglig leder Gramart
Tonje Kaada, rådsleder Musikkindustriens Næringsråd
Jarle Bernhoft, artist
Sela Hoel Nymo, familie Per Eirik Johansen

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere