logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Kathrine S. Finnskog er ny styreleder i NOMEX

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 09. mar, 2020

Den 26. februar ble Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway, valgt til styreleder i NOMEX

NOMEX er et nettverk bestående av de nordiske eksportkontorene for musikk: Export Music Sweden, Iceland Music Export, Music Export Denmark, Music Finland og Music Norway. Nettverket ble opprettet i 2008.

– NOMEX er en super representant for den nordiske modellen, som vi trenger nå. Vi har ro og stabilitet nok i vår del av verden til å utvikle og gjennomføre internasjonale prosjekt sammen. Vår tillit til hverandre i Norden gir oss troverdighet ute, og dette samarbeidet gjør det mulig å jobbe langsiktig og strategisk med å nå resten av verden herfra. Ikke minst bidrar våre internasjonale prosjekt til at vi styrker våre nordiske relasjoner, og vi deler ambisjonen om å øke aktiviteten i det nordiske markedet – der jeg mener det er et stort potensiale for fremtiden, det er nært kulturelt, mer bærekraftig og gir deg ekstra muskler før du drar videre ut i verden, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Nettverket deler erfaringer og samarbeider om ulike prosjekter som Trade Missions til Japan, USA og Sør-Korea. Hvert år arrangeres det seks konserter i London og Berlin gjennom showcaseplattformen Ja Ja Ja. Initiativet «Nordic Music Biz´20 under 30»  løfter frem unge bransjetalenter gjennom en årlig kåring. Showcasefestivalen og musikkonferansen Nordic  Folk Alliance er også et initiativ fra NOMEX. Nettverket fikk finansiering av Nordisk Ministerråd fra 2012-2017.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere