logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Koronavirus og tilskudd

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 11. mar, 2020

Music Norway vil justere praksis i retningslinjene for våre tilskuddsordninger som følge av utbruddet av det nye koronaviruset.

– Det er mange avlyste konserter og møter verden over, og det er ventet flere. Music Norway justerer derfor praksisen for utbetalinger så lenge situasjonen krever det. Derfor vil utbetalte reisetilskudd til konserter, turnéer og forretningsmøter, som blir avlyst som følge av utbruddet, ikke kreves tilbakebetalt, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

– Søkerne har i all hovedsak hatt utlegg i forbindelse med konserten eller møtet, evt betalt for reisen på det tidspunktet avlysningen kunngjøres, og ender da i en situasjon hvor de har store utgifter uten å få utbetalt honorar. Dette rammer de små selskapene og enkeltutøvere først, som havner i en krevende økonomisk situasjon. Det å få dekket noe av tapet gjennom å slippe å betale tilbake tilskuddet kan være til god hjelp for disse, sier Finnskog.

Les også om endringene i bransjetilskuddsordningen

– Music Norway vil heller ikke kreve tilbakebetaling av midler til prosjekter som allerede er under planlegging og som må avlyses eller utsettes som følge av koronaviruset i perioden frem mot normalisering. Avvik fra prosjektsøknaden rapporteres ihht vanlige frister og skjemaer. Music Norway kommer ikke til å kreve tilbake midler som er brukt til å planlegge arrangementer som  besøksprogram ved festivaler som nå blir avlyst som følge av anbefalinger gitt fra myndighetene knyttet til håndtering av situasjonen rundt koronaviruset, fortsetter Finnskog.

For mottakere av arrangørtilskudd betyr dette at utgifter knyttet til formålet til ordningen kan føres mot tilskuddet.

Alle vurderinger er gjort i samråd med Utenriksdepartementet

Music Norway vil vurdere flere tiltak, og støtter de anbefalinger som kommer fra de øvrige musikk- og medlemsorganisasjonene, herunder CREO og Norske Konsertarrangører, avslutter Finnskog.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere