logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

KOSO CLUB til Berlin

Av Tina Brodal Publisert: 07. nov, 2019

KOSO CLUB: SVANI, SOLDAL, HANNEKS og PIIKSI. (Foto: Martine Stenberg)

Lørdag 9. november inntar KOSO CLUB-konseptet Berlin for å gjøre en internasjonal versjon av sin klubbserie fra Oslo. KOSO CLUB sine egne resident DJs, Soldal, SVANI, HanneksAdipop og Piiksi deler klubbkveld med svenske LINNÉA’ (No Shade) og Simon Kaiser (TRADE).

Marit Soldal var med på Music Norway sitt bakkekontaktprogram i Berlin i 2017 og vi tok en prat med henne for å høre hvordan helgens KOSO CLUB i Berlin ble en realitet.

– I 2018 inviterte vi klubbkonseptene No Shade og Trade til en klubbutveksling med KOSO CLUB, og i år ble vi invitert som gjester med Trade i Berlin, på Arena Club. Kvelden vi spiller, 9.november, er i forbindelse med en 30 års markering av murens fall. Så denne helgen blir det en klubbutveksling med promotører/klubbkonsepter og klubber fra hele Europa. Målet er å vise at man kan stå sammen uten grenser og mot nasjonalisme. Vi gleder oss til å ta med KOSO CLUB konseptet til Berlin og har også med Adipop som organiserer klubbkvelder som for eksempel Tropenatt!

Les mer: KOSO jobber for å nå utlandet

– Det er gøy å kunne være en del av og stå sammen med andre konsepter og aktører fra Europa – det gjør at vi føler at jobben vi har lagt inn i klubbmiljøet i Oslo også blir synliggjort og verdsatt! Klubbkultur eksisterer i stor grad over nettet og det er fint å kunne komme sammen og se hvordan andre gjør sine kvelder, sier Soldal.

– Hvordan har det å ha deltatt på Bakkekontaktprogrammet i Berlin ha påvirket muligheter som dette? 

– Bakkekontaktprogrammet var en fin mulighet til å etablere kontakt med lokale aktører. Det hjelper å kunne være til stede over tid, både for å kunne møte folk flere ganger og for å kunne se hvordan kulturen er på det aktuelle stedet. Helt praktisk så tenker jeg at personlig kontakt gjør det også enklere å kunne få svar på mail og få muligheter som man kanskje ellers ikke får om man ikke er kjent fra tidligere. Da jeg deltok på Bakekontaktprogrammet så kom jeg blant annet i kontakt med Trade og fikk spille på OHM / Tresor. Bakkekontaktprogrammet er en fantastisk mulighet til å kunne jobbe med prosjekter man brenner for å være tilstede i et miljø over tid!

Les mer: Veikart til Tyskland

– Hva slags ambisjoner har KOSO CLUB mot utlandet? Og hva slags planer har dere fremover?

KOSO CLUB jobber kontinuerlig med å være synlig mot utlandet. Vi booker ofte gjester fra utenfra Norge og har etterhvert fått en fin liste med navn: Juliana Huxtable (US), MikeQ (US), Zora Jones (AU), Mobilegirl (DE), Florentino (UK), MINA (UK), Toxe (SE), Kablam (SE), Orlando (IR), Simon Kaiser (DE), LINNEA (DE), Moesha 13 (FR), The Large (US), La Diabla (ES). Vi ser at flere av våre gjester for eksempel har spilt på Sonar i Barcelona så vi opplever at mange av navnene er aktuelle også i en større klubbsammenheng.

– Vi representerte også KOSO CLUB (SVANI & Soldal) på Razzmatazz i Barcelona i sommer, og vil gjerne ha flere kvelder utenfor Norge! Målet med KOSO CLUB er at det skal være en ledene aktør for nyklubb og sælig kunne få synliggjort flere kvinner bak decksa. Videre ønsker vi å legge ut KOSO CLUB klubbedits og lage mer merch!

Sjekk ut KOSO CLUB-eventet i Berlin her.

Les mer om Music Norway sitt Bakkekontakt-program her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere