logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Lanserer Norges største digitale musikkfestival

Av Tina Brodal Publisert: 08. apr, 2020

Fellesinitiativet Vierlive inviterer til festivalen Et Helt Annet Sted.

Norges største digitale musikkfestival, Et Helt Annet Sted,  inviterer til ti konserter med blant annet Sigrid, Aurora, Girl in Red og Frida Ånnevik i spissen. Fra 9- 13 april vil hele Norge og verden kunne oppleve strømme-festivalen på vierlive.no.

Festivalsjef Kristoffer Lo forteller at publikumskapasiteten er uendelig, og at dette er en ny virkelighet.

– Dette er vanskelige tider for veldig, veldig mange. Hele vår bransje er blitt satt ut av spill, men heldigvis har folk vært lynraskt med å finne nye måter å spille konserter og tjene penger. Med vierlive.no og Et Helt Annet Sted ønsker vi å sysselsette så mange som mulig i bransjen, fra artist, til band, til teknikere, til bookingagenter, hele næringskjeden, sier Lo.

Les mer: Musikkforlagene ser de største tapene på lang sikt

Sysselsetter 300 personer
Festivalen åpnes av kulturminister Abid Q. Raja, og artistene vil innta unike konsertscener omkring i landet og presentere konsertene live med hjelp fra noen av Norges dyktigste regissører, fotografer og lydteknikere.

– Vi fått med oss en hel næringskjede fra filmverden for å gjøre dette til noe helt annet. Men å sysselsette 300 personer koster penger, derfor ønsker vi med vierlive.no og Et Helt Annet Sted å selge billetter, og ikke belage oss på donasjoner, sier Lo.

– I tillegg er vierlive.no en norskeid strømmeplattform. Ingen rettigheter går ut av landet, både åndsverk og penger forblir i landet. Med festivalen har vi satt sammen et program som gjør at de store artistene som Sigrid, Aurora og girl in red kan nå ut til publikummet sitt over hele verden, og samtidig kan de være med å dra med seg de noe mindre etablerte artistene og presentere de for hele verden, avslutter Lo.

Økt vilje til dugnadsarbeid
Jonas Vebner i Music Norway sier at man til tross for tøffe tak i bransjen om dagen, ser en voldsom vilje til dugnadsarbeid og kreativ skaperkraft.

–I den rike floraen av fine virtuelle arrangementer er det spesielt gøy å anerkjenne det norske initiativet VierLive som har som ambisjon å bygge opp en transparent og artistvennlig plattform for strømming av musikk og kulturarrangementer. Dette kan bli en viktig lokal motvekt mot tunge amerikanske teknologiplattformer som allerede har tatt stort jafs av feltets inntektskilder for innspilt musikk og som også er særdeles godt posisjonert til å utnytte dagens sårbare situasjon, sier Vebner.

Les mer: Musikkkontorene lanserer webside

Sikrer inntekter til flere
Artistene som er lansert til nå er blant annet; Sigrid, Aurora, Girl in Red, Isah, Frida Ånnevik, Safario, Nils Bech og Fieh. Flere navn blir lansert de neste dagene.

– VierLive baserer seg på salg av billetter og sikrer dermed inntekter tilbake til hele næringskjeden som er viktig for at vi også i framtiden skal ha et robust musikk og kulturtilbud. Men vi skal ikke se bort fra at nytekninger rundt hvordan vi nå kan skape engasjerende digitale arrangement vil stå seg post-covid, avslutter Vebner.

Festivalen har fått tilskudd av Music Norway til internasjonal markedsføring.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere