logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Låtskrivercamp i Asker gir gjenklang på Billboard

Av Låtskrivercamp i Asker gir gjenklang på Billboard Publisert: 24. nov, 2014

whiteroom.no

Positivt resultat for Whiteroom og Toothfairy-samarbeid.

Bjørn Erik Pedersen, produsent i Whiteroom, og Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen, som går under artistnavnet Coucheron, har laget låta Warning som er med på til Nick Jonas’ selvtitulerte soloalbum. Albumet gikk rett inn på sjetteplass på albumlisten Billboard 200 i USA denne uken.

Warning ble laget sammen med Joe Gill fra USA på en låtskrivercamp i januar i år, i studioet til Whiteroom i Asker. Låtskrivercampen var et samarbeid mellom Whiteroom og Toothfairy, og ble finansiert av Music Norway og NOPA.

Music Norway var tilstede på campen og laget denne saken.

– Vi gjennomførte en låtskriversamling med amerikanske toppnavn i Norge i januar og resultatet er blant annet dette. Det er ikke så ofte man lager sånt i Norge, sier Martin Schilde i Toothfairy, Coucherons manager til VG.

– Større marked
– Det er positivt for alle parter, sier Bjørn Erik Pedersen i Whiteroom, til Music Norway.

– Det fine med denne campen var at vi hadde med oss Warner fra Los Angeles som kunne ta stoffet videre.

Charlie Amter, A&R i Warner Chappell i Los Angeles, hadde med seg Felica Barton, Joe Gill, Skyler Stonestreet og Hannah Yadi fra USA til Asker i januar.

– Vi ser at det er en positiv greie å ha med seg et selskap som Warner, for man henvender seg til et mye større marked. Når vi ser at de får gjennomslag er det veldig positivt for oss, sier Pedersen.

Nick Jonas albumversjon av Warning er mer eller mindre låta i sin originale versjon, med noen justeringer

– Men den fremstår som den ble skrevet, sier Pedersen.

– Det er fint at Music Norway bidro til campen. NOPA var også bidragsytere, og det er flott å se at det kommer noe positivt ut av et slikt samarbeid, og at Music Norway og NOPA er med på ideen om å støtte opp slike camper. Det er vi veldig glad for, sier Pedersen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere