logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Lyden av Nord – norsk jazz på engelsk

Av Lyden av Nord – norsk jazz på engelsk Publisert: 15. okt, 2015

(Foto: jazzinorge.no)

Førstkommende fredag lanseres boka ‘The Sound of the North – Norway and the European Jazz Scene’ på Nasjonal Jazzscene Victoria.

Forfatter er den italienske journalisten Luca Vitali, som først slapp boka på italiensk i 2014. Nå kommer den altså i engelsk språkdrakt.

Les også Sound Check Norway om boka: Music from Norway – why it was so important to write a book about it

Jazznytts redaktør Rob Young kommer til å utføre en Q&A med Vitali før konsertene med Håkon Kornstad Tenor Battle.

Jazzinorge.no har gjennomført et intervju med Vitali i forbindelse med lanseringen.

– Det var såkalt nujazz på begynnelsen av nittitallet som først gjorde meg oppmerksom på at det fantes en jazzeksportør der oppe i nord. Jeg hadde hatt befatning med ECM-utgivelser og dermed –soundet, også tidligere, men det var først med Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær og ikke minst Arve Henriksen at jeg ble ordentlig hekta, forteller Vitali til jazzinorge.no.

Facebook-event

Vitali trekker frem Rune Grammofons katalog som viktig da, og viktig nå. Plateselskapet førte ham til Sidsel Endresen, Farmers Market, Christian Wallumrød, Maja Ratkje, Dans Les Arbres og Paal Nilssen-Love, og til Moldejazz, Maijazz, Punkt, Ultima og Vossa Jazz. Vitali var også på sporet av et særegent skandinavisk sound, blant annet formidlet av det tyske plateselskapet ECM.

– Jeg var sikker på at det måtte ligge noe bak alle disse klisjeene om snø og fjell og smeltevann. Og så var det vel for å spre det glade budskap. Jeg har kuratert en norsk serie under festivalen i Bologna, og er heller ikke den eneste som promoterer eller følger med på norsk jazz i Italia. Med boka vil jeg tilgjengelig gjøre fortellingen om den særegne norsk jazzscenen, men også ta livet av noen av de verste fordommene, sier Vitali til jazzinorge.

Les hele intervjuet, utført av Pål Buset, på jazzinorge.no: Fjelljazz sett utenfra.

Bokutgivelsen er støttet av Norsk jazzforum og Utenriksdepartementet.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere