logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Mange nordmenn til Eurosonic 2019 i Nederland

Av Christian Gran Svenningsen

Girl in Red er blant de norske artistene som reiser til Eurosonic 2019. (Foto: Cameron Davari)

I år reiser 40 norske bransjedelegater og 7 artister og band til Nederland, og vi inviterer til frokost med TONO.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) er én av Europas viktigste showcasefestivaler for ny musikk. Tusenvis av delegater fra hele verden strømmer til Groningen for å få med seg nye artister. Det er særlig livemarkedet som er i fokus på Eurosonic. Flere av de aller viktigste festivalene og konsertscenene i Europa booker sommer- og høstprogrammene sine etter Eurosonic, som kan bety mange spillejobber om man er heldig.

I år står syv norske artister og band på plakaten. Girl in Red, Fieh, Ina Wroldsen, Jimi Somewhere, Amanda Tenfjord, Ondt Blod og Sibiir får vise seg frem for internasjonal bransje. I fjor var det over 40 000 besøkende, og 382 band og artister viste seg frem.

Blant de 40 norske bransjedelegatene (42 om du regner med Music Norway) finner du flere av festivalene og arrangørene her til lands. Polar Artist, Pstereo, Øyafestivalen, by:Larm, Bergen Live, FKP Scorpio, Imperiet AS, Indianer Management, Norske Konsertarrangører, RakettNatt, STAR og TONO er blant de som vil være til stede, i tillegg til management og plateselskaper.

– Det norske markedet alene er for lite. Norsk musikkbransje må øke eksporten for å vokse og skape seg fremtidige inntekter, øke sysselsettingen og investeringene. Vi har vært til stede på Eurosonic og lagt til rette for norske showcaser i flere år ettersom det er en av de viktigste showcase-festivalene for livebransjen i Europa, sier prosjektleder Karoline Røed Tønnesen i Music Norway.

Smerz vinnere av Music Moves Europe Talent Awards (MMET) 2019

Tidligere kjent som EBBA-prisen, nå MMET vil bli delt ut under åpningen av Eurosonic 2019. Music Moves Europe Talent Awards bidrar til å feire fremadstormende artister som representerer dagens, og morgendagens musikkbilde. Det vil fortsatt være en årlig utdeling av prisen for å hedre artistenes internasjonale suksess, noe som også medfølger en sceneplass under Eurosonic, et mentorprogram og økonomisk støtte for turnévirksomhet og promo.

Smerz er altså en av årets vinnere i kategorien «Electronic & EDM»

Tidligere norske vinnere: 

2011: Donkeyboy

2014: Envy (Nico & Vinz)

2015: Todd Terje

2016: Aurora

2017: Alan Walker

2018: Sigrid

TONO og Music Norway inviterer til frokost

– Vi inviterer til bransjefrokost på Eurosonic, som de siste årene under kyndig ledelse av Music Norway, har blitt en av noen svært viktige arenaer i arbeidet for å hjelpe norsk musikk ut til nye markeder internasjonalt, sier kommunikasjonssjef i TONO Willy Martinsen.

TONO samler det norske låtskriverfellesskapet med 32 000 medlemmer, og har de siste årene sett en enorm økning i utenlandsinntektene. Faktisk en dobling fra 2014 til 2017, og med en vekst fra 2016 til 2017 på hele 67 prosent. Skal denne viktige veksten for norsk musikk, norsk musikkbransje og norske låtskrivere fortsette inn i fremtiden, mener Martinsen at det er grunnleggende viktig at norske musikkskapere og artister har et støtteapparat med basis i Norge, men også at den norske musikkbransjen jobber sammen i fellesskap mot samme mål.

– Vi ønsker derfor på Eurosonic å være vertskap for en møteplass for den norske bransjen, norske artister og opphavere hvor vi kan snakke sammen, og også møte viktige representanter fra internasjonal musikkbransje.

Hvor: I lobbyen til «The Student Hotel Groningen & The Pool»

Når: Fredag 18. Januar kl 09:30 – 11.00

Hva: Frokostservering og sosialisering

Fra Music Norway reiser Henrik Sanne Kristensen, Head of UK Office, og Project Manager Karoline Røed Tønnesen. 

For de som ikke er kjent med alle artistene, kan dere få en smakebit her:

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere