logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Marius Neset vinner Echo Awards

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 27. apr, 2017

Supersilent og Lise Davidsen nominert til Nordisk Råds Musikkpris.

Saksofonist Marius Neset vant Echo Awards for albumet ‘Snowmelt’, gitt ut sammen med London Sinfonietta på det tyske selskapet ACT, melder Ballade.no.

Neset medvirket også på to andre Echo Jazz-vinnende plater; E.S.T. ‘Symphony’ som fikk juryens ”Sonderpreis” og ‘Sun Blowing’, trioplaten med Lars Danielsson og Morten Lund, der Danielsson vant i kategorien ”Bassist”.

Echo-prisene deles ut av Deutsche Phono-Akademie, den tyske musikkindustriens kulturinstitutt. ECHO JAZZ har vært en egen pris fra 2010.

Ballade melder også at Supersilent og Lise Davidsen er nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2017.

Om Lise Davidsen skriver Bedømmingskomiteen:
Lise Davidsen har tidlig vist en sjeldent sterk kombinasjon av musikalitet, integritet og ydmykhet som utøver. Hennes lyrisk-dramatiske sopran har en spennvidde i omfang og uttrykk som berører publikum på tvers av musikalske tradisjoner.

Dette skriver komiteen om Supersilent:
Supersilent (Arve Henriksen, Ståle Storløkken og Helge Sten) lager improvisert musikk der elektroniske og akustiske uttrykk møtes i en stor åpenhet og kunstnerisk nysgjerrighet. I 2017 har gruppen eksistert i 20 år og står bak 13 album, de åtte første som kvartett med trommeslager Jarle Vespestad.

Les mer på Ballade.no

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere