logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

MashUP er lansert!

Av MashUP er lansert! Publisert: 03. feb, 2014

Du kan nå sende inn din startup-idé innen musikk- og teknologifeltet.

MashUP er en pitch-konkurranse tilgjengelig for alle som har en god forretningsidé innenfor musikk- og teknologifeltet. Konkurransen har som mål å tiltrekke seg de beste innovatørene innen musikk og teknologi i Norge og internasjonalt – som kan sende inn sin idé og presentere den på årets by:Larm foran en ekspertjury.

Den beste idéen, med den beste presentasjonen vinner gratis kontorplass for ett år ved MashUP sin innovasjonshub hos 657 Oslo – i et innovasjonsrettet miljø, sammen med veiledning gjennom hele året fra erfarne folk med kompetanse innen teknologi, musikk, juridiske emner, samt annen kompetanse nødvendig for å gjøre en idé om til en bærekraftig bedrift.

MashUP er et samarbeidsprosjekt mellom WiMP, IKT Norge, Phonofile, RADR Music News, 657 Oslo and Music Norway.

For mer informasjon om konseptet og hvordan man kan søke, besøk MashUP sine hjemmesider på: www.mashupnorway.com eller gjennom Facebook og Twitter på @mashupnorway.

Norge – Det mest avanserte musikkmarkedet i verden.
IFPI Norge sine salgstall fra 2013 avslørte Norge som et foregangsland når det gjelder forbruk av digital musikk på en global skala.
Head of Strategy hos WiMP, Kjartan Slette, forklarer at Norge har det mest avanserte musikkmarkedet i verden når man ser på digital utvikling – og at flere start-ups innen musikk stammer fra Norge på grunn av dette, og han nevner Musicnodes, Phonofile, Soundrop, WiMP and RADR Music News som noen få eksempler.

– MashUP er for alle som ønsker å skape noe nytt innenfor musikkfeltet, og Norge er det beste stedet i verden til å gjøre nettopp det. Jeg er veldig spent på å se alle de fantastiske og sprøe ideene som vil kunne oppstå gjennom dette initiativet, samt å hjelpe de beste ideene til å bli ordentlige virksomheter.

Et møtested for innovatører
MashUP ble for første gang introdusert til deltakerne på den årlige Spellemann-konferansen i forrige måned, og er nå operativ. Dette gir talentfulle entreprenører muligheten til å laste opp sine forretningsideer direkte gjennom www.mashupnorway.com for faglig vurdering. Slette håper at MashUP kan vise seg å være et nyttig verktøy og en møteplass for ambisiøse gründere som er aktive i feltet mellom musikk og teknologi.

– I mine øyne handler det om å skape miljøer der start-ups kan møte hverandre, møte relevant kompetanse og møte investorer. Det er lett å føle seg ensom og overlatt til deg selv når du prøver å skape noe nytt, og jeg tror at en stor mengde kreativ energi kan frigjøres hvis vi kan skape et sted, fysisk og mentalt, hvor disse innovatørene kan møtes og presse hverandre fremover, sier Slette.

– Jeg skulle ønske MashUP eksisterte da vi først startet WiMP, og jeg antar det samme gjelder for mine kolleger i andre start-ups også. Dette er derfor vår måte å prøve å forbedre situasjonen og gi noe tilbake.

– Mer interaksjon
Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog, mener initiativet vil bidra til å rette lyset mot innovative hjerner, øke samspillet mellom de kreative næringene og skape bevissthet om mulighetene som ligger i å samarbeide.

– Gjennom vårt daglige arbeid i den norske musikksektoren, er vi vitne til en kreativ energi og innovative ideer som blir skapt hver dag. På bakgrunn av dette ønsker vi å skape en start-up som kobler musikk sammen med teknologi. Music Norway er veldig glad for å være involvert i dette, og det er inspirerende å koble nye folk til å finne nye talenter i den kreative næringen. Jeg tror at mer samhandling innenfor ulike bransjer også vil gagne den blomstrende musikkscenen. Med den internasjonale interessen, våre talenter og vår digitale fordel, er jeg sikker på at MashUP kan være et viktig verktøy i å vise fram nye, gode ideer med et internasjonalt markedspotensial.

For mer informasjon om konseptet og hvordan man kan søke, besøk MashUP sine hjemmesider på: www.mashupnorway.com eller gjennom Facebook og Twitter på @mashupnorway.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere