logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

MashUP går internasjonalt på Berlin Music Week 2014

Av MashUP går internasjonalt på Berlin Music Week 2014 Publisert: 03. jul, 2014

MashUP Norway er sammen med Berlin Music Week vertskap for The Music Start Up Corner 2014 på Berlin Music Week den 5. september på Berlin Postbahnhof.

MashUP er en innovasjonshub som holder til i coworking-felleskapet 657 Oslo, hvor man finner startups gjennom regelmessige pitch-konkurranser rettet mot alle som har en god forretningsidé innenfor musikk- og teknologifeltet. Konkurransen har som mål å tiltrekke seg de beste innovatørene innen musikk og teknologi i Norge og internasjonalt.

Etter første konkurranse på by:Larm i Oslo tidligere i år går MashUP nå internasjonalt. Det skjer i samarbeid med Berlin Music Week, og Projekt Zukunft som er et initiativ fra senatet i Berlins departement for økonomi, teknologi og forskning.

– Music Norway ønsker å opp støtte opp rundt initiativ i skjæringspunktet mellom musikk og teknologi. Dette har blitt en enorm del av den utvidede musikkbransjen og hvor den største innovasjonen og ikke minst inntjeningen har skjedd de siste årene, sier Jonas Vebner, leder for Music Norways Berlinkontor.

– Aktører som Google, Amazon, Apple, Facebook og telekomselskaper er de nye portvokterne i en hverdag der musikk i mye større grad har blitt innhold. Det er strategisk viktig for Music Norway å kunne sitte tett på denne sektoren for å også i framtiden kunne gjore en best mulig jobb for våre brukere. Ikke minst stimulere norsk entreprenørskap innenfor sektoren.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne få med oss så tunge partnere med på vårt første MashUp utenfor Norges grenser som Berlin Music Week, New Thinking, senatet i Berlin (Berlin Zukunft) og Start Up Safari. De ser til Norge og den kompetansen og erfaringen våre aktører har opparbeidet seg i et marked som er betydelig mer digitalisert enn det tyske. Mash Up Norway er denne kompetansen og nettverket, sier Vebner.

Pitchkonkurransen fokuserer på interaktive musikkselskaper som har oppstått i internasjonale startup hubs som Oslo, Tel Aviv, London, Stockholm, San Francisco og Berlin.

Digitale selskaper og startups med en nær forbindelse med musikkfeltet kan nå søke om deltagelse online for å presentere ideene sine, og produktene sine for et publikum som består av eksperter, potensielle partnere og investorer.

Bli med på Startup Safary i Berlin!
Music Startup Corner 2014 arrangerer i tillegg en helt egen ”Startup Safary” inn i Berlin sitt startup økosystem. Hensikten med Startup Safary er å åpne dørene til Berlins mange startups for bidra til å skape nettverk og møteplasser mellom investorer, journalister og startups.

Tidligere MashUP-vinnere vil få tilbud om gratis delegatplass samt reisestøtte for å delta, og vi vil se på hvordan vi kan maksimere deres tid der borte ved å sette opp møter, koble på ulike nettverkingsprogram under Berlin Music Week.

Berlin Music Week tilbyr deltagende startups ubegrenset tilgang til alle offisielle samlinger og nettverksarrangementer, samt et workshop-program, innenfor Berlin Music Weeks program. Deltagere vil bli integrert i organiserte matchmaking-sessions som vil muliggjøre en-til-en-samtaler med beslutningstagere i musikkindustrien, samt multiplikatorer, journalister og venture kapitalister. Hva internasjonale startups kan forvente i Berlin, hva slags støtte de kan regne med, og hvem som er relevante aktører i Berlin, vil være informasjon man får tilgang til på workshops og paneldiskusjoner. Akkrediterte startups har tilgang til alle fester og konserter i regi av Berlin Music Week.

Frist for å sende inn pitch er 8. August!

10 startups vil bli plukket ut til å delta på Music Start Up Corner på Berlin Postbahnhof. Etter en «elevator pitch», etterfulgt av en Q&A, vil en jury bestående av eksperter og journalister stemme frem en vinner.

Førsteplass er et startup-stipend donert av MashUP Norway, som inkluderer gratis arbeidsplass i Oslo, tilgang til MashUP Norways internasjonale utvekslings- og mentoringprogram og en gratis tur til by:Larm 2015.

Kontakt: startups@berlin-music-week.de

Kontakt MashUP Norway: Ida Faldbakken

MashUP er et samarbeidsprosjekt mellom Music Norway, WiMP, IKT Norge, Phonofile, RADR Music News, 657 Oslo og Universal Music.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere