logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

MashUP – i verdens mest avanserte musikkmarked

Av MashUP – i verdens mest avanserte musikkmarked Publisert: 11. feb, 2014

Kulturminister Thorhild Widvey (Foto: Ilja C. Hendel)

Kulturminister Thorhild Widvey om MashUP: – Fremtidenes arbeidsplasser blir skapt av enkeltmennesker som tør og vil satse.

MashUP er en pitch-konkurranse for alle med en god forretningsidé innenfor musikk- og teknologifeltet. Deltagerne kan sende inn sin idé og presentere den på årets by:Larm foran en ekspertjury.

Påmelding og mer informasjon på mashupnorway.com

MashUP har som mål å tiltrekke seg de beste innovatørene innen musikk og teknologi i Norge og internasjonalt.

– Fremtidenes arbeidsplasser blir skapt av enkeltmennesker som tør og vil satse. Jeg syns det er positivt at flere aktører har gått sammen om MashUP, for å gi musikk- og teknologigründere god grobunn for å lykkes, sier kulturminister Thorhild Widvey om initiativet.

– Det er viktig for Norge fremover å satse på kulturelt og kreativt entreprenørskap, og tilrettelegge for morgendagens næringsliv. Flere kommersielle og vellykkede kulturvirksomheter gir grunnlag for en utvidet kunst- og kulturproduksjon. MashUP kan bidra til at flere musikk- og teknologigründere kan lykkes og hente større inntekter fra sin virksomhet, sier Widvey.

Les mer om MashUP

WiMP Magazine
Music Norway

Avansert marked
78% av musikkomsetningen i Norge stammer fra digitale kilder, og det gjør Norge til det mest avanserte musikkmarkedet i verden. Allikevel lanseres få innovative selskaper innen musikk og teknologi her til lands. I Sverige og Finland er det derimot en solid satsning på nettopp disse feltene.

MashUP ble lansert i begynnelsen av februar av Music Norway, WiMP, Phonofile, IKT-Norge og coworking-felleskapet 657.

– Vi har verdens mest avanserte musikkbransje, og da er det helt naturlig at man videreutvikler dette feltet. Ved å bygge et miljø for innovasjon håper vi at får opp flere spennende selskaper som kan sikre videre vekst for bransjen. Vi tror på en ”1+1=3 effekt” og ønsker flere samarbeidspartnere, flere kollegaer og også flere konkurrenter, fra Norge, sier Kjartan Slette, Head of Strategy i WiMP.

– Norge er verdensledende på teknologi og har et avansert marked hvor teknologi leverer store muligheter til musikknæringen, sier Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge.

– Skal norsk musikk og kultur lykkes med nødvendig fokus på næring og eksport må det være i et tett samarbeid med IKT-næringen og norsk teknologi. Vi håper MashUP vil gi et viktig løft for nye startups og vise frem hvilke muligheter som ligger i innovativ og ny bruk av teknologi for norske musikere, sier Waterhouse.

– Vil gagne musikkscenen
MashUP er en åpen internasjonal konkurranse der den beste ideen premieres med kontorplass i MashUP sin nystartede hub på 657. Sammen med en mentorordning bestående av etablerte aktører fra teknologi- og musikkfeltet skal premien gi vinneren, eller det teamet som vinner, de riktige og langsiktige verktøy som trengs for å kommersialisere sin ide.

– 657 Oslo er involvert i MashUP fordi vi mener at coworking bidrar til at det blir lettere å være gründer. På 657 får man et arbeidssted, nettverk og tilgang til arrangementer som gir faglig input og inspirasjon. MashUP Hub på 657 Oslo skal stimulere til videreutvikling av gode ideer i et felt som har et stort uutnyttet potensiale, sier Sigrid Sevaldsen, daglig leder 657.

– Music Norway er veldig glad for å ha vært med på å ta initiativet til dette, og det er inspirerende å koble nye folk til å finne nye talenter i den kreative næringen. Jeg tror at mer samhandling innenfor ulike bransjer også vil gagne den blomstrende musikkscenen. Med den internasjonale interessen, våre talenter og vår digitale fordel, er jeg sikker på at MashUP kan være et viktig verktøy i å vise fram nye, gode ideer med et internasjonalt markedspotensial, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør for Music Norway.

Viktige datoer:
24. februar: Søkefrist
27. februar: Pre-pitch + Pitch på by:Larm

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere