logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

MashUP samarbeider med Innovasjon Norge i USA

Av MashUP samarbeider med Innovasjon Norge i USA

MashUP-vinner får opphold hos Innovasjon Norge i San Francisco og Silicon Valley.

MashUP er en åpen internasjonal konkurranse innenfor musikk- og teknologifeltet der den beste ideen premieres med kontorplass i MashUP sin nystartede hub på 657. Sammen med en mentorordning bestående av etablerte aktører fra teknologi- og musikkfeltet skal premien gi vinneren, eller det teamet som vinner, de riktige og langsiktige verktøy som trengs for å kommersialisere sin idé.

Les mer om MashUP

Nå engasjerer Innovasjon Norge seg i MashUP, og tilbyr den første MashUP vinneren under byLarm 2014 et opphold i Innovation House i San Francisco i løpet av året. Innovation House er et coworking space i hjertet av Silicon Valley som ble åpnet av Innovasjon Norge i 2011 og har et helt unikt miljø med tech startups, profesjonelle investorer og teknologikonsern.

Maria Athena B. Engesæth ved Innovation Norway i San Francisco og Silicon Valley har fulgt MashUP-initiativet fra sidelinjen:

– Innovasjon Norge er glad for å kunne bidra til økt innovasjon i teknologi- og musikkbransjen i Norge og tilbyr den første MashUP-vinneren på by:Larm 2014 et opphold på én måned i Innovation House i San Francisco.

– Vi inviterer også vinneren med til konferansen SF Music Tech Summit 20.mai for å møte potensielle bransjekollegaer, partnere og konkurrenter fra hele verden. Det blir veldig spennende å følge konkurransen under byLarm 2014, sier Engesæth.

Se oppdateringer på mashupnorway.com

Fremtidenes arbeidsplasser blir skapt av enkeltmennesker som tør og vil satse
78% av musikkomsetningen i Norge stammer fra digitale kilder, og det gjør Norge til det mest avanserte musikkmarkedet i verden. Allikevel lanseres få innovative selskaper innen musikk og teknologi her til lands. I Sverige og Finland er det derimot en solid satsning på nettopp disse feltene.

Dette vil aktørene innen musikk og teknologi selv gjøre noe med og lanserer musikk- og teknologi-initiativet MashUP under by:Larm i år.

Kulturminister Widvey har også latt seg begeistre: «Det er viktig for Norge fremover å satse på kulturelt og kreativt entreprenørskap, og tilrettelegge for morgendagens næringsliv. Flere kommersielle og vellykkede kulturvirksomheter gir grunnlag for en utvidet kunst- og kulturproduksjon. MashUP kan bidra til at flere musikk- og teknologigründere kan lykkes og hente større inntekter fra sin virksomhet», uttaler kulturminister Widvey til Music Norway.

Aktørene bak MashUP er Music Norway, WiMP, Phonofile, IKT-Norge og coworking-felleskapet 657. Sammen mener de at MashUP er et viktig initiativ for å gjøre oss like attraktive som våre naboland, slik at nasjonale og globale investorer også ser på norske start-ups som et spennende og smart investeringsobjekt. Utgangspunktet til aktørene er at vi ikke kan vente på at utlandet kommer til oss eller at regjeringen skal stimulere til økt vekst innenfor innovasjon. Vi må legge grunnlaget selv.

Avansert musikkbransje
– Vi har verdens mest avanserte musikkbransje, og da er det helt naturlig at man videreutvikler dette feltet. Ved å bygge et miljø for innovasjon håper vi får opp flere spennende selskaper som kan sikre videre vekst for bransjen. Vi tror på en ”1+1=3 effekt” og ønsker flere samarbeidspartnere, flere kollegaer og også flere konkurrenter, fra Norge, sier Kjartan Slette, Head of Strategy hos WiMP

– Norge er verdensledende på teknologi og har et avansert marked hvor teknologi leverer store muligheter til musikknæringen. MashUpNorway er et viktig intiativ som vil skape løsning og nye muligheter i møtet mellom teknologi og musikk, sier Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier i IKT-Norge.

– Phonofile er den ledende digitale distributøren i Norden og satser tungt på verktøyutvikling og kunnskapsoverføring til rettighetshavere. Kombinasjonen av den rivende markedsutviklingen i våre områder og erfaringer fra digital distribusjon gjennom 15 år har gitt oss en unik posisjon i feltet mellom musikk og teknologi. Sammen med våre samarbeidsparterne i MashUP ønsker vi å bidra til at flere kan dele vår suksess gjennom å få muligheter til å utvikle nye løsninger for framtidens musikkbransje. Vi ser fram til at nye kreative og innovative ideer skal få gode groforhold, sier Erik Brataas, daglig leder i Phonofile.

– 657 Oslo er involvert i MashUP fordi vi mener at coworking bidrar til at det blir lettere å være gründer. På 657 får man et arbeidssted, nettverk og tilgang til arrangementer som gir faglig input og inspirasjon.  MashUP Hub på 657 Oslo skal stimulere til videreutvikling av gode ideer i et felt som har et stort uutnyttet potensiale, sier Sigrid Sevaldsen, daglig leder 657.

– Gjennom vårt daglige arbeid i den norske musikksektoren, er vi vitne til en kreativ energi og innovative ideer som blir skapt hver dag. På bakgrunn av dette ønsker vi å skape en start-up som kobler musikk sammen med teknologi. Music Norway er veldig glad for å være involvert i dette, og det er inspirerende å koble nye folk til å finne nye talenter i den kreative næringen. Jeg tror at mer samhandling innenfor ulike bransjer også vil gagne den blomstrende musikkscenen. Med den internasjonale interessen, våre talenter og vår digitale fordel, er jeg sikker på at MashUP kan være et viktig verktøy i å vise fram nye, gode ideer med et internasjonalt markedspotensial, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør for Music Norway.

Kontakt presse:
Ida Faldbakken
Mail: ida@faldbakken.com
Telefon: 971 62 609

Praktisk informasjon
Initiativtakere: Music Norway, WiMP, Phonofile, IKT-Norge, 657
Påmelding og mer informasjon: www.mashupnorway.com

Premie:
– 1 år med kontorplass i MashUP-hub hos det kreative coworking-felleskapet 657 i Oslo.
– Kontorplass etter avtale med Innovation House i San Francisco, i regi Innovasjon Norge.
– Deltagelse og pass for 2 personer fra vinner teamet til bransjetreffet Music Tech i San Francisco 20 mai.
– Deltagelse på workshops under TINC programmet til Innovasjon Norge i San Francisco sommeren 2014.
– Reise t/r  for 2 personer Oslo – San Francisco i forbindelse med oppholdet i 2014 dekkes av Music Norway.
– Mentorordning: Jury fungerer som mentorer i 1 år, pluss ressurser innenfor eksempelvis finansiering og rettigheter

Viktige datoer:
24. februar, påmeldingsfrist idé.
27. februar, pitch under by:Larm.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere