logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Med Tuvaband på virtuell Reeperbahn

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 18. sep, 2020

Tuvaband er prisnominert og spiller flere showcaser på Reeperbahn Festival i 2020. (Foto: Maria Louceiro)

At Tuvaband er prisnominert gir ekstra oppmerksomhet i et år der mye foregår online på Reeperbahn Festival.

Tuva Hellum Marschhäuser er låtskriver og musiker i Tuvaband og er bosatt i Berlin. I år er hun booket til å spille tre showcase på Reeperbahn Festival i Hamburg, og hun er også nominert til The Anchor Award, som deles ut på Reeperbahn lørdag under festivalen.

Anchor Award en pris som gis til lovende artister plukket fra hele Europa og blir plukket ut av en jury som består av artister og bransje.

– I og med at de fleste fra bransjen ikke er til stede på Reeperbahn Festival i år, men følger dette på stream, har det en effekt å være nominert fordi du får ekstra oppmerksomhet som selvsagt blir veldig viktig, sier Eivind Brydøy i Artist Vision, som er manager for Tuvaband, og har flere år bak seg som delegat på Reeperbahn Festival.

Artist Vision har også artister som Thomas Dybdahl, Fay Wildhagen, Janove, Kristian Kristensen og Judy Collins i stallen.

Les mer: Bli med på Reeperbahns virtuelle konferanse

Reeperbahn Festival foregår som online-event i tillegg til at det er mulig å være til stede med de begrensninger pandemi-tiltakene krever. Festivalen har vært godt besøkt av norske bransjerepresentanter i en årrekke, men i år har det ikke vært mulig å reise ned for å være fysisk til stede.

– Vi er veldig glade for at Reeperbahn faktisk blir i en hybrid versjon, og når vi har nevnt nominasjonen til Anchor Award merker vi at folk fra bransjen i Europa har fått med seg hva prisen er selv om den ble startet opp bare for fire år siden, sier Brydøy.

Berlin-baserte Tuvaband er i en fase der hun akkurat har sluppet en EP med rolige versjoner av låter fra foregående album og jobber opp mot en nytt albumslipp.

– Hvordan jobber dere med Tuvaband når det er reiserestriksjoner? Er det for eksempel mulig å gjennomføre konserter i hele Tyskland nå?

– For å få dette til å gå har hun midlertidig byttet ut norske musikere med tyske. Det krever mye ekstra øving, men eneste måten å få det til på. I Tyskland har de hatt 500 grense fram til nå, men når smitten brer seg er det endringer fra region til region. Samtidig har Tyskland en stor live-industri og de har jobbet med å få til forskning på hvordan smitte brer seg i en konsertsituasjon. Dette vil jo hjelpe oss alle.  Svaret er vel at vi ikke helt vet hvordan det vil være å turnere framover i Tyskland, heller, og det er grenser som stenges rundt i Europa. Med Tuvaband gjør vi ikke konserter før albumslippet i mars, så forhåpentligvis har det roet seg noe til da.

Les mer: På tide å oppdatere seg internasjonalt? JA!

– Hvordan jobber du med Reeperbahn som arena for promotering av Tuvaband, nå som dere ikke kan være til stede fysisk?

– Vi har jobbet en måneds tid med forhåndspromo og har hatt kontakt med folk fra Tyskland og andre europeiske land som er til stede eller følger dette online. Mange har vært veldig usikre på om de skulle delta da det ikke er helt optimalt å sitte og se foredrag på en skjerm eller se showcases online for den saks skyld. Samtidig er det viktig at bransjen lærer seg å bruke denne hybrid-modellen så vi synes det er flott at bransjetreffene faktisk blir noe av i stedet for å avlyse. Men det er jo risikosport fra uke til uke også økonomisk for festivalene, sier Brydøy.

Tuvaband spiller showcase fredag kl 20 på Nochtspeiser og konserten streames via Reeperbahn sine sider. Hun opptrer også når The Anchor Award deles ut lørdag 19. september kl. 18.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere