logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Meld deg på og søk om showcase på Jazzahead 2019

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 27. sep, 2018

I april 2019 er Norge partnerland på verdens største jazzmesse, Jazzahead, i Bremen, Tyskland.

Som partnerland vil norsk jazz får en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead 25-28 april 2019. De norske delegatene vil være tilknyttet en stand med sentral plassering i messehallen. Det blir norsk musikk under den store gallakonserten i tillegg til en egen showcasekveld, Norwegian Night, med åtte norske band. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kultur presenteres i Bremen gjennom en større kulturfestival. Arbeidet koordineres av et utvalg som består av Aslak Oppebøen (Music Norway), Nina Torske (Vestnorsk jazzsenter), Øyvind Skjerven Larsen (Norsk jazzforum) og Jan Ole Otnæs (Nasjonal jazzscene).

Showcase-program
På åpningskvelden 25. april 2019 arrangeres Norwegian Night på hovedscenen i messehallen (Hall 7) og på Kulturzentrum Schlachthof. Åtte band vil få plass i dette programmet. Det er en internasjonal jury satt sammen av Jazzahead, inkludert to norske representanter, som vil plukke ut bandene basert på søknader. Det søkes direkte til Jazzahead, og søknadskjemaet er åpent fra 1-22 november (OBS endret). Det er kun påmeldte delegater som kan søke om showcase. De utvalgte bandene får beskjed medio desember og programmet lanseres i januar 2019. Bandene som blir valgt ut vil honoreres av Norsk jazzforum med kr 7.000 per musiker (inntil fem musikere per band), som skal dekke reise, overnatting og honorar.

Påmeldingsprosedyre:
Showcaseportalen åpner: Torsdag 1. november
Siste frist for showcasesøknad: Torsdag 22. november

Man må registrere seg og betale en avgift først (les mer HER).
Velg co-exhibitor under Music Norway – Stand 6B27
Rabattkode er JA19RC5LS
Velg “reduced conditions of 130€ + 19% VAT”

Jazzahead har satt følgende kriterier for showcase-søknader: Det er kun påmeldte delegater og utstillere som kan søke om showcase. Hver utstiller og delegat kan kun søke om/foreslå ett band. Som musiker må du derfor melde deg på som delegat før du kan søke, eller eventuelt få ditt påmeldte management, plateselskap e.l. til å foreslå ditt band. De utvalgte bandene får beskjed medio desember, og disse vil få refundert hele sin påmeldingsavgift av Jazzahead. Er du ikke blant de utvalgte, kan du kansellere innen 15. januar 2019 og å få 70% av din påmeldingsavgift refundert. Men husk at det kan være nyttig å reise på Jazzahead selv om man ikke spiller.  Mer om vilkårene HER.

Vi håper at så mange som mulig melder seg på slik at vi kan vise fram det aller beste vi har av norsk jazz, men husk at søknadene bør være korte og effektive – juryen må lese og høre seg gjennom hundrevis.

Delegatpåmelding
Norske delegater vil være tilknyttet den norske standen (6B27) som administreres av Music Norway og Norsk jazzforum. Registreringen åpner 27. september 2018. Frist for early bird-pris er 17. oktober. Ellers gjelder samme prosedyre som nevnt over. Ikke gå glipp av denne største satsingen på norsk jazz i utlandet noen sinne. Meld deg på HER

Kulturprogram i Bremen
I de to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kultur presenteres i Bremen gjennom kunstutstillinger, konserter, sceniske forestillinger og litteraturarrangementer. Det er byen Bremen og Jazzahead som programmerer kulturfestivalen i samarbeid med blant annet den norske ambassaden i Berlin, NORLA og Music Norway. Festivalen avsluttes med en stor gallakonsert med norske band og artister. Denne programmeres av Jazzahead selv.

Organisering og finansiering
Det er Norsk jazzforum og Music Norway som står bak den norske satsingen på Jazzahead. Det totale budsjettet er på 1,1 millioner kroner. Kulturdepartementet bidrar med kr 400 000, NORLA med kr 150 000 og Music Norway og Norsk jazzforum med kr 200 000 hver. Utenriksdepartementet bidrar i tillegg med kr 150 000 til å produsere en bok om norsk jazz som vil fortelle om den norske jazzhistorien og dagens toneangivende jazznavn.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere