logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Midler til låtskriversamlinger er tildelt

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 21. des, 2016

Fra SongFarm 2014. (Foto: Helen Dolva Broch))

Disse fikk tildelt midler for gjennomføring av prosjekter i 2017.

Music Norway har utlyst en pilotordning som innebærer tilskudd til større låtskriversamlinger for profesjonelle norske låtskrivere, komponister og produsenter, som skriver for andre artistprosjekter.

Det kom inn 8 søknader, og alle ble vurdert. Midlene som deles ut til disse låtskriversamlingene skal stimulere til vekst i internasjonalt nettverk og øke eksportinntekter for norske profesjonelle låtskrivere og rettighetshavere.

– Det er spennende å få vite mer om de gode initiativene som eksisterer og planlegges på dette området. Norge er en av verdens fremste leverandør av talentfulle låtskrivere og produsenter og dette ønsker vi mer av i fremtiden, sier Helene Dolva Broch, Head of International i Music Norway.

Dette er prosjektene som har mottatt tilskudd

Trondheim SongExpo tildelt 100 000,-
SongExpo er en solid og erfaren aktør som har levert gode resultater over tid i form av plassering av låter på internasjonale utgivelser. SongExpo henvender seg til et stort internasjonalt nettverk i flere markeder og har gode og engasjerte bransjepartnere i disse markedene som bidrar til at låter fra campen løftes ut og presenteres til potensielle artistprosjekter.

SongFarm tildelt 60 000,-
Med sin lange fartstid og solide bransjeerfaring har SongFarm etablert seg som en viktig utviklingsarena for profesjonelle låtskrivere i og fra Norge og Norden. SongFarm er en hyggelig og effektiv møteplass som kan kickstarte en låtskriver-karriere. Et Nordisk fokus som stimulerer til nettverk og samarbeid i denne viktige regionen som trenger prioritering.

Bergen Songs tildelt 60 000,-
Bergen Songs stimulerer til et profesjonelt låtskrivermiljø på et internasjonalt nivå via samarbeid mellom opphavere, utøvere og bransje. Bergen har fostret imponerende mange internasjonale talent, og det er naturlig at dette vekker interessen og muligheten både for flere internasjonale samarbeid og for en god bransjeutvikling lokalt. Bergen Songs har et internasjonalt fokus, og hele regionen vil ha glede av tiltaket.

MER låtskrivercamp tildelt 50 000,-
MER vil trekke aktører i verdenseliten til Norge, for å samarbeide med aktører tilknyttet deres studio, management, label og etter hvert også publishing selskap. Norske og internasjonale ettertraktede produsenter og låtskrivere skal sammen produsere beats for pitching internasjonalt, samt samarbeide på prioriterte artistprosjekter. Nye studio- og produksjonsmiljøer vil øke interessen for å lage samlinger i Norge, som bidrar til mer aktivitet for flere. Dette bekrefter og øker merverdien for norske låtskrivere internasjonalt.

Camp Arctic tildelt 30 000,-
Tildelte midler skal bidra til å utvikle et samarbeid mellom flere av de mest sentrale norske forlag og bransjeaktørene. Med sterke internasjonale partnere skal Camp Arctic, et samarbeid mellom bl.a. Waterfall, Obel Publishing, Propeller og Phonofile, arrangere en spisset låtskrivercamp for relevante aktuelle artister som kobles med deres beste låtskrivere samt skape låter for pitching for andre internasjonale prosjekter.

 

Målsettingen med pilotordningen er å sette profesjonelle norske låtskrivere og produsenter sammen med internasjonale meritterte låtskrivere/produsenter. Prosjektet skal ha som mål å få låtene utgitt og/eller plassert på det internasjonale markedet på et høyt nivå.

Cathrine Ruud (Musikkforleggerne), Arvid Wam Solvang (NOPA), Kathrine Synnes Finnskog (Music Norway) og Helen Dolva Broch (Music Norway) satt i tildelingsutvalget.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere