logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Møt Master-deltakerne

Av Erlend Buflaten Publisert: 09. feb, 2018

10 nye deltagere i Master-programmet er valgt ut.

Master arrangeres for tredje gang i 2018. I løpet av fem samlinger skal Master-deltakerne få ny kunnskap – og dele den de allerede har med de andre deltakerne.

Første samling er i slutten av februar.

De regionale kompetansesentrene for musikk (Møst, ØKS, Sørf, Star, Brak, Tempo og KOFOR) og Music Norway står bak Master, som er en videreutvikling av programmet Elite. Sammen ønsker vi å styrke kompetansen i norsk musikkbransje over hele Norge og bidra til å profesjonalisere bransjen i et tidlig stadium for å sikre sterk rekrutteringen til norsk musikk også i fremtiden.

Les mer om programmet her

Her er deltagerne i 2018:

Andrew Murray Baardsen

Andrew Murray Baardsen

Andrew Murray Baardsen er en artist og musiker/produsent som inviterer band og artister inn i studioet sitt. Når de blir ferdig med noe fett så tipser han dem noen ganger videre til andre labels og mgmt selskaper, mens andre ganger spør Andrew dem om de kunne tenkt å gi det ut på sitt eget plateselskape ‘Luft Recordings’.

Lufta er for alle, og for de som blir signert her er det viktig for Andrew at han klarer å gi Luft-artister oxygen til å puste riktig gjennom jungelen kalt ‘musikkbransjen’.

Ask Frederik Berg

Ask Frederik Berg

Ask Frederik Berg har jobbet i den norske musikkbransjen på heltid i fem år. Gjennom selskapet ACT Entertainment, startet sammen med Simen Herning i 2014, har han vært med på å dyrke frem suksesser som No. 4, Daniel Kvammen og Kjartan Lauritzen fra grunnen av. I tillegg har han også bistått mer etablerte artister, som bergensbandet Kakkmaddafakka, med å administrere og videreutvikle deres eksisterende karrierer.

Celine Ryel

Celine Ryel

Celine Ryel er 27 år gammel, kommer fra Oslo, og jobber i Playground Music Norge, Norges-kontoret til Nordens ledende indie-plateselskap og -distributør. Som Promotion Manager er Celine ansvarlig for presse- og promoarbeid Playground gjør mot det norske markedet, og som Label Manager er hun lokal labelansvarlig for noen av de mange internasjonale plateselskapene Playground representerer, blant dem Sub Pop, Kobalt og Secretly Canadian Distribution. I tillegg gjør Celine A&R-relatert arbeid og promotion for Playground sin norske roster av artister.

Celine har studert Kultur & Kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og har erfaring som musikkjournalist og booking manager. Hun har tidligere jobbet som presseansvarlig for by:Larm (2013-2015), og har jobbet med promo for aktører som Piknik i Parken og Riot Factory. Ved siden av jobben i Playground, sitter Celine i styret i AKKS Norge, i event- og kulturgruppen til Oslo Pride, og i by:Larm sin demojury.

Jennifer Gunn

Jennifer kommer fra Trondheim, men har vært bosatt i Bergen siden 2015. Hun har bachelor i musikkproduksjon fra Høgskolen i Innlandet, men har etter endt utdannelse jobbet freelance med management og artistutvikling. Jennifer startet Jengun management i 2016 og jobber nå som intern i Made Management. Hun er manager for HAVSUN og Evelyn Mali, og er nå en del av managementteamet til DePresno, Fred Well og Sjur via Made.

Julie Rogstad Sandberg

Julie Rogstad Sandberg

Julie Rogstad Sandberg er 25 år gammel og kommer fra Larvik i Vestfold. På grunn av sine store musikkinteresse endte hun opp med å vinkle utdanningen sin i retning musikkbransjen, og tok en bachelorgrad i Music Management. Under studietiden var Julie involvert i flere små plateselskaper hvor hun jobbet med managing, marketing og promo, og startet til slutt sitt eget management. Dette førte henne så inn i et internship hos Sony Music Norge hvor hun i starten fokuserte på digital promo, før hun deretter ble jeg fast ansatt som A&R Manager.

Lennea Lyssand

Lennea Lyssand

Lennea Lyssand er ansatt som assisterende manager i Made Management, et music management basert i Bergen. Her arbeider Lennea tett med Frøy Johnsen og Mikal Telle, som sammen håndterer artister som Razika, EMIR, Sondre Lerche, HALIE og Lars Vaular.

Marthe Heggenhougen

Marthe Heggenhougen

Marthe Heggenhougen er 24 år og har en bachelor i Kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer. Siden hun ble ferdigutdannet har hun jobbet på Oslo Jazzfestival og deretter Cosmopolite, hvor hun i dag driver med produksjon. Høsten 2017 ble Marthe plukket ut til Music Norway sitt program BAKFOLK, for rekruttering av bransjefolk i jazzfeltet. I januar 2018 startet hun i den forbindelse opp VIBE Agency, et bookingselskap og management som skal fokusere på å fremme norsk jazz og cross-over i inn-og utland.

Mats Solvang

Mats Solvang

Mats Solvang er vokst opp på Oppsal i Oslo. Musikkinteressen var alltid til stede gjennom oppveksten, men det var først da en venn som rappet trengte et set-up rundt seg at Mats ble dratt inn i management. Dette trivdes han så godt med at han begynte å studere Music Business på Høgskolen i Innlandet. I løpet av tre år på Rena, dro Mats på et seks måneders utvekslingsprogram til Musicians Institute i LA. Etter utdannelsen tok Mats med seg flere folk på laget for å starte Plexus, et selskap som er bygd på en ny generasjon med både artister, låtskrivere og bransjetalenter som er på vei frem. Gjengen bak Plexus er unge og ydmyke samtidig som de har et friskt perspektiv på bransjen som kan være sunt å ta med seg inn. Plexus jobber med et begrenset antall artister for å kunne gi dem så mye kjærlighet de trenger. Målet er å jobbe med artister og låtskrivere som ser at det å lykkes med musikk er veldig mye mer enn bare gode låter. Det må være en genuin totalpakke som er gjennomført fra topp til bunn.

Mayoo Sivanantham

Mayoo Sivanantham

Mayoo Sivananthams vei mot en karriere i musikkbransjen tok så smått form i 2015, men skjøt for alvor fart i 2016. Da startet han i managementselskapet Compro AS, hvor han jobbet med mindre og større artister som Set One’s Cap og Marcus & Martinus. Mot slutten av samme år valgte han å starte sitt eget managementselskap sammen med to partnere, hvor de i dag representerer hip hop-artisten Wonder The Boy og produsentene Kiplemore og Mano.

Samtidig som han drev for seg selv, startet han i 2017 hos Little Big Sister som prosjektmedarbeider – der har han blant annet jobbet med utgivelsene til Cezinando, Anna Of The North, Susanne Sundfør og Karpe Diem. Nå planlegges det flere nye utgivelser for Wonder The Boy, og sammen siktes det mot en internasjonal karriere.

Torgeir Ekeland

Torgeir Ekeland

Torgeir Ekeland holder til i Alta og er daglig leder i selskapet Hedline Arts, et selskap med særlig fokus på Samisk musikk og kultur. Torgeir er manager og agent for artister som ISÁK, SlinCraze, Petter Carlsen, Viktor Wilhelmsen, og flere andre. I tillegg er han festivalsjef for Aronnesrocken i Alta, og bookingansvarlig hos Studenthuset City Scene.

Torgeir har en bachelor i music, theatre & entertainment management fra Liverpool Institute for Performing Arts, og er nå tilbake i artistmanagement rolle, etter flere år som ren konsertarrangør.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere