logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway deler ut stipend til et lovende manager-talent

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 22. feb, 2017

Stipendet deles ut under by:Larm.

En managers rolle er både elsket og hatet, og nettopp derfor myteomspunnet og ettertraktet. Manageren har nese for talent, sansen for penger og troen på at alt er mulig. En god manager kan løse nesten alle utfordringer, en dårlig manager kan legge alt i ruiner. Manageren er den som utvikler artistens karriere, bygger teamet, signerer dealen. Med kreativ galskap og sulten på suksess kan en manager løfte artister til stjerner.

Gjennom sin utrettelige innsats for nye, unge artister oppnådde plateselskapsmannen og manageren Per Eirik Johansen resultater over hele verden. Han var uredd og nysgjerrig, med ambisjoner og visjoner som krevde både klokskap og kjappe svinger. Per Eirik Johansen rakk å inspirere en ny generasjon managere før han forlot oss. Nå vil vi ære hans ånd, og minne oss på hva som gjelder.

Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway, håper denne prisen kan bli en tradisjon.

– Det er opp til bransjen selv å skape engasjement rundt prisen og kandidatene, og vi trenger å heie på støtteapparatet og de som holder hjula i gang. Uten bransjen flagger artistene våre ut, og med dem forsvinner både kompetansen, erfaringene, nettverket og økonomien. Jeg tror en bransjepris gir selvtillit, og jeg håper den kan bidra til å formidle Per Eirik Johansens visjon; å jobbe med hele kroppen, men at hjertet er med i alt du gjør. Vi er et lite land med en liten bransje, og vi må spille hverandre gode, vi må dele og vi må støtte. For meg var Per Eirik et forbilde og en kollega. Vi trenger bransjeprofiler som gir norsk musikkindustri et ansikt ute og ei hånd å holde i her hjemme, sier Synnes Finnskog.

Tim Blacksmith, i management-teamet til Stargate, har selv kjent på de stadige utfordringene og den enorme gleden i å finne, utvikle og investere i musikalske talenter. Tim kjente godt til vår egen legende, Per Eirik Johansen, en norsk manager av internasjonalt kaliber. Ideen om å hedre Per Eiriks innsats kommer fra Tim, som selv kommer til by:Larm for å dele ut stipendet.

Music Norway vil sette manageren i støtteapparatets spotlight og lovprise en manager som vil skape internasjonale artistkarrierer, som gjennom sitt virke inspirerer andre til å satse, er visjonær og modig, kunnskapsrik og inkluderende.

Kandidater nomineres av musikklivets bransjeorganisasjoner. Kandidatene kvalifiseres gjennom:
Kreative kampanjer som har gitt bred oppmerksomhet nasjonalt
Lokal etterspørsel omsettes i internasjonal satsing
Teft for talent og kan drive artistutvikling
Bygger opp egen karriere og egen business
Jobber inkluderende, deler erfaringer, kunnskap og nettverk
Viser omsorg og respekt for bransjen man er en del av

Vinneren mottar et personlig stipend på 100.000,- Stipendet skal brukes på å utforske og utnytte internasjonale muligheter for seg og artistene den representerer.

Prisen deles ut av Tim Blacksmith under en nettverkslunsj på Skaugum i anledning by:Larm 20 års jubileum. 

Stipendet deles ut av Music Norway, i samarbeid med Tim Blacksmith og Per Eirik Johansens familie.

Juryens møte vil være onsdag 1. mars kl 12.00.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere