logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway møter komponister og utøvere i Tromsø

Av Pål Dimmen Publisert: 25. okt, 2017

(Foto: Ted C/Freeimages.com)

Music Norway drar Norge rundt for å møte komponister. Nå venter Tromsø.

Music Norway startet i 2016 arbeidet med å reise rundt i Norge for å møte og informere norske komponister om vårt mandat, våre virkemidler, våre tilskuddsordninger og vårt arbeid.

I november 2016 besøkte vi norske komponister på Vestlandet i samarbeid med Norsk komponistforening og i Trondheim. Responsen fra møtet var udelt positivt. Allerede første søknadsrunde etter møtet erfarte vi flere søknader fra komponister med internasjonal virksomhet.

Music Norways Einar Idsøe Eidsvåg og Lisbeth Medbøe Risnes skal i samarbeid med Insomnia-festivalen og KOFOR i Tromsø treffe komponister og utøvere innen samtid, electronic og EDM miljøet i Tromsø 26. – 27. og 28. oktober. 1. november gjentas et lignende arrangement på Bjergsted i Stavanger.

– Dialogmøtene er for å informere, men også for at norske komponister og utøvere kan komme med synspunkt på behov og virkemiddel for hvordan deres musikk bedre kan nå ut internasjonalt, sier Lisbeth Medbøe Risnes ansvarlig for Music Norways tilskuddsordninger.

Music Norway omstrukturerte nylig tilskuddsordningene for å øke mulighetene for alle i musikkbransjen. Blant annet har vi etablert en egen ordning for artist/opphaver. I tillegg har vi styrket behovene til støtteapparatet, noe som kan bidra til at norsk støtteapparat kan følge artistene/opphavere ut, og være deres partner både lokalt og internasjonalt. Music Norways erfaringer med reisestøtten til utøvere/opphavere bekrefter at en aktiv og synlig tilstedeværelse ute skaper flere muligheter for våre musikere og komponister.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere