logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway på Festspillene i Bergen

Av Music Norway på Festspillene i Bergen Publisert: 27. mai, 2015

Festspillenes logo (fib.no)

Music Norway og Festspillene samarbeider om internasjonalt besøksprogram for første gang.

Festspillene i Bergen (FiB) har offisiell åpning onsdag 27. mai, med seremoni kl. 12.30 på Festplassen. Frem til 10. juni vil publikum få oppleve musikk, teater og panelsamtaler i mange sjangre.

Se fullt program her

Music Norway og Festspillenes samarbeid betyr at det med Festspillene som ramme er laget et program i programmet, som innebærer at norsk bransje innen klassisk- og samtidsmusikk får en arena der de kan knytte kontakter med inviterte internasjonale delegater.

– Dette er en viktig satsning på klassisk- og samtidsmusikk. Festspillene er en viktig festival og vår jobb er å introdusere aktørene for hverandre og legge til rette for formelle og uformelle møteplasser, sier Einar Idsøe Eidsvåg, prosjektleder i Music Norway.

– Vi har også tro på at slike program vil styrke FiB sin posisjon i utlandet ved at de inkluderer internasjonale bransje, og ikke bare presse. Der hvor pressen kan skrive om festivalen kan bransjeleddet snakke varmt om festivalen og scenen i Norge. Målet er at det leder til et større nettverk for norsk bransje og dermed flere oppdrag i utlandet for norske komponister og utøvere, sier Idsøe Eidsvåg.

Den norske bransjen vil i løpet av FiB møte internasjonal bransje fra Russland, Kina, Tyskland, Storbritannia, Sveits og Danmark.

Lørdag 30. mai skjer arrangementet «Meet the Norwegians». Der vil Alma Nedrelid presentere Bergen Filharmoniske Orkester, Tine Rude presenterer Borealis Experimental Music Festival, Erik Gard Amundsen presenterer plateselskapene Simax og Aurora, Trude Bruket presenterer BIT20 Ensemble, kritiker Hild Borchgrevink skal snakke om «Words about Performings Arts», og Lars Petter Hagen presenterer Ultima Oslo Contemporary Music Festival.

Delegatprogrammet vil ha fokus på norske fremføringer og utøvere, og inkluderer, foruten konserter i det ordinære programmet, båttur til Lysøen med konserter, ekskursjon til Troldhaugen, og en reise til Siljurstøl for konsert med Ernst Simon Glaser.

Festspillene i Bergen ble etablert i 1953 og er Norges eldste og viktigste festival for musikk og teater. Gjennom årene har festivalen etablert seg som et senter for den nordeuropeiske kunstscenen, kjent for urfremførelser og nye produksjoner innen musikk, opera, teater og dans. Festspilldirektør er Anders Beyer.

Viktige samarbeidspartnere er Utenriksdepartementet, ambassader og konsulater.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere