logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway på Sami Music Week

Av Music Norway på Sami Music Week Publisert: 05. feb, 2016

Music Norway er tilstede på den største møteplassen for samisk musikkbransje.

Sami Music Week er et årlig arrangement i Alta og knyttes til feiring av Samefolkets dag, som er 6. februar. Prosjektet har eksistert i 6 år.

Sámi Music Week er en paraplyorganisasjon for forskjellige aktiviteter som skjer i Alta hvert år i begynnelsen av februar. Hovedformål med arrangementet er utvikling av en samlet profesjonell formidlingsarena og møteplass for samiske musikkliv.

Fredag har Music Norways direktør, Kathrine Synnes Finnskog, et innlegg som handler om veien fra talent til profesjonell karriere, når artisten er eksportklar, hvordan man bygger nettverk, når man vet at men trenger et støtteapparat, og hvor får man hjelp underveis.

Synnes Finnskog gjennomfører også 1-til-1-møter med deltagere etter seminaret.

Se seminarprogrammet

Det er også en showcasedel, med en rekke artister. Les mer om det her.

I tillegg deles også Sami Music Awards (SMA) ut for første gang i år. Det skjer fredag 5. februar. Hovedformål med SMA er å gjøre samiske artister bedre kjent for både publikum og musikkbransjen i Norge.

I år deles ut priser i tre klasser: «Tradisjonsbærer» som hedrer en tradisjonell joiker, «Åpen klasse» vinner – en artist/band som jobber i crossover sjanger inspirert av samiske musikktradisjoner og «Årets samiske radiolåt 2015» som publikum har selv stemt frem.

Les mer om Sami Music Awards her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere