logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway signerer Keychanges forpliktelse om kjønnsbalanse

Av Tina Brodal Publisert: 26. feb, 2021

Den norske Keychange delegasjonen på besøk i Jordan i 2020.

Løftet innebærer en målsetning om å inkludere minst 50% kvinner og underrepresenterte kjønn i programmering, bemanning og lignende.

Keychange er en europeisk satsing som tar sikte på å øke mangfoldet på den globale musikkscenen. Målsetningen er å oppnå 50% representasjon av kvinner og underrepresenterte kjønn blant artistene på musikkfestivalene og musikkorganisasjonene som deltar i prosjektet innen 2022. Listen over deltakere inkluderer 40 ulike land og over 400 organisasjoner. Se listen over norske Keychange-partnere her.

Noen av elementene Music Norway forplikter seg til å oppnå er:

  • Å ha (eller opprettholde) minst 50% kvinner og kjønnsminoriteter i programmer arrangert av Music Norway
  • Å ha minst 50% kvinner og kjønnsminoriteter i paneler eller debatter arrangert av Music Norway
  • For alle aktiviteter som krever en jury, sikre at juryen har minst 50% kvinner og kjønnsminoritetsmedlemmer
  • Underskrivere oppfordres til å gjennomføre løftet sitt på en måte som er mest relevant for deres respektive organisasjon innen 2022

Les mer: Her er de norske Keychange delegatene

Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog, sier at Keychange-initiativet inspirerer og ikke minst forplikter til å gjøre den innsatsen som trengs.

– Music Norway har fulgt Keychange fra dag 1 og er inspirert av alt de har fått til. Nå vil vi vise både support til prosjektet, men også forplikte oss til innsats ved å signere keychange-pledgen. Det er nyttig å ha noen som minner deg på hva som forventes, for å jobbe med likestilling og mangfold krever innsats hver dag, og er ikke et skippertak! sier Synnes Finnskog.

Artistene Mari Boine, Samsaya og AURORA er utnevnt til norske Keychange-ambassadører.

I forbindelse med det 50. statsbesøket til Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja til Jordan i fjor ble Music Norway og Oslo World invitert med for å lage et seminar med tittelen «Empowering women in the Music Industry».

Keychange ledes av Reeperbahn Festival, PRS Foundation og Musikcentrum Öst, støttet av Creative Europe-programmet i EU, i samarbeid med Tallinn Music Week, Iceland Airwaves, BIME, Oslo World, Linecheck / Music Innovation Hub, Ireland Music Week, SACEM , Sound City, Way Out West, Spring Break, MaMA Festival, MUTEK og Breakout West.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere