logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway fikk Bjellesauprisen av FONO

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 03. sep, 2019

Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway og Larry Bringsjord, styreleder i FONO.

Mandag mottok Music Norway Bjellesauprisen fra FONO.

Under en tilstelning på Ingensteds i Oslo mandag overrakte stortingsrepresentant Grunde Almeland (V) og Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) FONOs Bjellesaupris til Music Norways direktør Kathrine Synnes Finnskog.

Bjellesauprisen ble innstiftet av FONO i 1994 og tildeles ved jevne mellomrom personer eller institusjoner som, ved å vise vei (være Bjellesau), har gjort en helt spesiell innsats for norsk musikk. Blant mottakerne finner vi personer og organisasjoner som Morten Lindberg, by:Larm, Per Eirik Johansen, Mikal Telle, Audun Tylden, Jan Eggum, Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted, Åge Aleksandersen, Per Ole Hagen og NRK P1.

– Dette var veldig gøy og en utrolig fin annerkjennelse, og hele Music Norway takker FONO for prisen! Den bekrefter det gode samarbeidet vi har med FONO og de uavhengige plateselskapene, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway. Etter å vært en del av norske musikkbransje i over 20 år, har jo Bjellesau prisen vært en hederpris til heders-folk for det de har gjort og fått til, og det er utrolig gjevt å få joine denne klubben, sier Synnes Finnskog, som mottok prisen på vegne av Music Norway.

FONO er interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper. Les mer om Bjellesauprisen på FONO sine sider.

Juryens begrunnelse

Bjellesauprisen for 2018 tildeles Music Norway for deres målrettede og framgangsrike arbeid med å styrke norsk musikks posisjon internasjonalt.

Siden opprettelsen av Music Norway i 2013 har musikkbransjen vært gjennom store forandringer, både hva gjelder distribusjon, formidling og promotering. Dette stiller store krav til bransjeorganisasjoner som skal manøvrere seg fram gjennom et stadig skiftende landskap, og dette er en utfordring Music Norway har møtt og mestret på en god måte.

Norsk musikk har aldri stått sterkere internasjonalt enn den gjør i dag. Enten vi snakker om kommersielle stjernenavn som Kygo, Sigrid og Stargate eller mer ukjente representanter for litt smalere sjangere et stykke unna den brede offentlighet. Å gi Music Norway all æren for de siste årenes store vekst i norsk musikkeksport vil nokså åpenbart bli helt feil, men at organisasjonen bør ha del av æren synes like innlysende.

For med årlige tilskudd fra statsbudsjettet (via Kulturdepartementet) har Music Norway jobbet metodisk for å fremme norsk musikkeksport på mange fronter. Organisasjonen har initiert og invitert til kurs og seminarer der bransjeaktører kan utvikle kompetanse som gjør dem bedre rustet til å møte de utfordringene dagens digitaliserte og teknologidrevne musikkbransje innebærer. Organisasjonen har vært aktivt tilstede på norske festivaler, der de i samarbeid med arrangører har lagd møteplasser for norsk og internasjonal presse. Blant annet ved å invitere utenlandske medier og bransjeaktører til Norge, som slik kan få nærmere kjennskap til norsk musikk og knytte tettere bånd mellom norsk og internasjonal musikkbransje.

Og ikke minst: Music Norway har stått sentralt i arbeidet med å gi norske komponister, utøvere og bransjerepresentanter bedre muligheter utenlands. Både med stipender og turnéstøtte har de aktivt støttet og gjort det lettere for norske musikere og bransjefolk å komme seg til utlandet, der de kan møte sitt publikum, utvide sitt marked og bygge et nettverk både de og musikk-Norge har glede og nytte av – på kort så vel som på lang sikt.

Music Norways daglige leder Kathrine Synnes Finnskog uttalte nylig at «Norsk musikkbransje er i vekst og planlegger for videre vekst. Det norske markedet er lite. Derfor er det viktig at norsk musikkbransje har ambisjoner om aktivitet i de viktigste markedene for norsk musikk der ute».

Derfor er det også så gledelig at Music Norway viser både entusiasme og stor dyktighet i sitt arbeid for å fremme norsk musikkeksport.

Stortingsrepresentant Grunde Almeland (V) og Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) delte ut prisen

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere