logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norways årsrapport

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 14. jun, 2017

Årboken til Music Norway er publisert. Les den her.

I årsrapporten kan du lese om prosjektene til Music Norway, styrets årsberetning og regnskapet for 2016. Du får også grafiske fremstillinger av tilskuddsordningene som vi forvalter, og andre tall og statistikker fra rapporter som tegner et bilde av musikkbransjen.

Vi håper årboken illustrerer hvordan norske artister, produsenter, låtskrivere og bransjefolk gjør det i utlandet. Vi har også utdypet flere av prosjektene våre, og håper disse kan fungere som inspirasjon for andre i musikkbransjen.

Les årboken til Music Norway for 2016 her.

Her er forordet til årboken, av Music Norways direktør Kathrine Synnes Finnskog:

Et nytt norsk eventyr
De nominerte til Eksportprisen 2016 forteller oss mye om statusen og posisjonen til norsk musikkliv akkurat nå. Om kvalitetene, mangfoldet og ambisjonene. Om talentene våre. De har gjort inntrykk på en hel verden, og drømmen om et nytt norsk eventyr til virkelighet.

Nordmenn fortsetter å brøyte vei og bygger broer internasjonalt. Med på reisen tar de med seg andre lokale musikere, fotografer, komponister, produsenter og managere. 2016 var også året der støtteapparatet slo gjennom. Det ble satset på kreativ- og kulturell næring for fremtiden, og 2016 ble året der vi sluttet å snakke om enten-eller, og gikk over til både-og.

Noen trenger råd før de skal teste nye farvann. Andre vil ha tips om en god støttespiller, eller et lite tilskudd til reisen. I 2016 sendte vi 200 norske delegater til internasjonale møteplasser, og tok imot 500 internasjonale delegater i Norge. Summen blir 50 arenaer årlig der det etableres nettverk som varer. Gjennom Eksportprogrammet fikk flere selskaper tilskudd som gjorde det mulig å gjennomføre større internasjonale prosjekter. I samarbeid med Innovasjon Norge har Fram Musikk tilført etablerte selskaper kunnskap om forretningsutvikling, markedsføring og ledelse, og åpnet muligheter for å ekspandere. Elite-programmet gir gründere verdifull kompetanse til å utvikle bedriften og øke eksportmulighetene. Erfaringene herfra gir oss kunnskap til å utvikle program tilpasset virkeligheten disse selskapene står i. Vi gir oss ikke der! Vi har mentorordning, masterclasser, trade missions, åpne hus, låtskrivercamper, veikart og satelittkontor. Vi låner ut kontorplass gratis!

Kombinasjonen kunnskap, nettverk og tilskudd er en god metode som leverer resultat. Hvordan vi har løst alt dette i 2016 håper jeg du får et inntrykk av i denne årboka.

Takk til musikere, komponister, produsenter og bransjefolk som stiller opp på kurs, samlinger, seminar, møteplasser og festivaler. Takk til alle organisasjoner i alle kroker som støtter opp. Takk til departementene som slåss for at vi skal få de beste forutsetningene for å levere varene til norsk musikkliv.

Og tusen takk til dere som jobber i Music Norway. Dere som står på stand, tar telefonen, deler ut kloke råd og viktige tilskudd, formidler innsikt og kunnskap, matchmaker og guider. Denne innsatsen hadde ikke vært mulig uten dere. Vi gjør alt en gang til dere!

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere