logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Musikk og teknologi på Trondheim Playground

Av Pål Dimmen Publisert: 23. aug, 2017

Music Norway, Technoport og Trondheim Calling inviterer til Music/Tech Meet-Up i Trondheim.

Torsdag 24. august inviterer Technoport, Trondheim Calling og Music Norway til Music/Tech Meet-Up på Trondheim Playground. Dagen tar sikte på å samle fremoverlente entreprenører fra musikkfeltet og teknologibransjen. Det vil bli gitt en status på hvor music/tech-feltet står i dag med tanke på teknologi, trender, dealflow samt gjennomgang av konkrete caser av spesielt interessante internasjonale start-ups.

Man vil også få anledning til å høre fra norske music/tech start-ups og få innblikk i noen av det spennende som skjer her hjemme på berget. Dagen vil bli avsluttet med en kort, kreativ session der man jobber sammen for å se på mulige nye løsninger som med bruk av skalerbar teknologi kan være med på å danne framtidens musikkbransje.

– Trondheim har i en årrekke levert både banebrytende musikk og teknologi. Og byen er på ingen måte fremmed for å produsere fremragende musikkteknologiselskaper. Samtidig opplever vi at jorden er rikere her enn fruktene tilsier. Vi ble derfor svært begeistret når Trondheim Calling og Music Norway initierte en slik workshop. Å legge til rette for økt aktivitet på dette området er noe som er midt i blinken for Technoports formål; å styrke innovasjons økosystem og kapasitet for kommersialisering, sier Sier Hermann Ørn Vidarsson fra Technoport.

Ny strategi
Music Norway var tidlig ute med å tilrettelegge for mustech i Norge gjennom inkubatoren MashUpNorway. Initiativet ble gjort i samarbeid med IKT Norge, Tidal, Phonofile og Norges største co-working space 657, og bidro med med rådgivning og mentortjenester, pitche-trening og konkurranser, fagturer til internasjonale konferanser og møteplasser samt gratis kontorplass. Hele 9 mustech start-ups var koblet opp mot inkubatoren.

Music Norway jobber i disse dager med en ny strategi for hvordan vi skal jobbe videre med musikk og teknologi i tospann.

– Digital innovasjon og entreprenørskap er essensielt for å sikre inntektsgrunnlaget og stimulere til ny verdiskapning i musikkbransjen. Norge har lenge nytt godt av å ligge lengst framme på strømming, men dette vinduet er i ferd med å lukke seg. Om vi fremdeles skal kunne kalle oss et av verdens mest avanserte digitale musikkmarkeder så må vi se framover. Ikke minst opplever vi det som veldig nyttig for Music Norway og våre brukere å kunne jobbe tett opp mot teknologifeltet der mange av de nye portvokterne i musikkbransjen sitter, sier kommenterer Jonas Vebner ved Music Norways Berlin-kontor.

Han vil være til stede, og åpner torsdagens program med en introduksjon om det nordiske music/tech-feltet.

– Vi ønsker derfor å legge til rette for flere møter mellom musikk og teknologi, samt støtte opp om aktørene som jobber i dette skjæringspunktet. Både hjemme og ute. Samarbeidet med Technoport og Trondheim Calling under Trondheim Playground er en super anledning til å komme i gang med nettopp dette, fortsetter han.

Torsdagens arrangementet er gratis, men krever påmelding pga begrenset antall med plasser. Du melder deg på her. https://trondheimcalling.wufoo.eu/forms/m12m6wju1vsoxdg/

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere