logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Musikkbransjeaktører møtes til diskusjon på Skaugum

Av Pål Dimmen Publisert: 23. aug, 2016

Foto: Jørgen Gomnæs

Den 24. august vil H.K.H Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit være vertskap for en lunsj og arbeidssamling på Skaugum i samarbeid med Music Norway, Buzzfond AS og Kunnskapsverket.

Samlingen skjer i forbindelse med forskningsprosjekt «Virkemidler for kulturelle næringer – rekkevidde og presisjon», som Kunnskapsverket fasiliterer. Prosjektet er nå inne i sitt andre år. Den første delrapporten, De gode hjelperne – nasjonale virkemidler for utvikling av kulturelle næringer, ble publisert i februar 2016.

På lunchen skal deltakerne diskutere norsk musikknæring og tilrettelegging for eksport. Daglig leder i Norske Festivaler og Kunnskapsverket, Anders Rykkja, er svært glad for at de kongelige støtter opp om satsingen på norsk musikkeksport på denne måten. Her vil foreløpige funn fra kartleggingen bli presentert.

– Vi er meget glade for at Kronprinsparet ønsker å være vertskap for samlingen, og ser frem til en inspirerende arbeidsdag på Skaugum med noen av Norges fremste musikkselskap, sier han.

Deltagerne representerer tyve ulike norske musikkvirksomheter innen artistmanagement, plateselskap, pr/markedsføring, musikkforlag, musikkproduksjon og innspilling og konsert- og arrangørvirksomhet. Disse deltar i forskningsprosjektet som Kunnskapsverket nå fasiliterer.

Deltakerne på lunchen er i forkant blitt dybdeintervjuet om sine erfaringer, behov og de muligheter norsk musikkliv står foran internasjonalt. I løpet av samlingen vil alle diskutere både i plenum og i grupper. Analysen har som målsetting å kartlegge musikkbransjen behov i takt med en dynamisk musikkindustri som opplever vekst, økt etterspørsel og internasjonal oppmerksomhet.

– Norsk musikkliv er inne i en spennende tid, og vi må tilrettelegge for at norsk musikkindustri kan generere på en økende internasjonal etterspørsel etter norske talenter. I tett dialog med musikklivet vil vi bidra til at virkemidlene treffer, og da er forskningsprosjekt som dette vesentlige. Å ta med seg denne diskusjonen til Skaugum, opplever jeg er nok et bevis på at musikkbransjens internasjonale ambisjoner blir lagt merke til, direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere