logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Folk Alliance International til New Orleans

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 29. nov, 2019

Konferansen, som normalt finner sted i Kansas City, foregår denne gangen på Sheraton Hotel i New Orleans i tidsrommet 22-26 januar.

Norge har to showcaser i det offisielle programmet; Vassvik og Darling West. Disse får stor eksponering på festivalens hovedscener tidlig på kvelden. Deretter foregår det såkalte private showcaser på hotellrom gjennom hele natten. De nordiske eksportkontorene (NOMEX) går sammen om å tilby et «Nordic Folk Showroom» som stilles til rådighet for alle.

Les også: Digital sjekkliste for bransjetreff

– Det er andre året vi prøver dette, og erfaringen fra fjorårets festival i Montreal var veldig gode. Det nordiske samarbeidet fungerer veldig fint, og tiltaket er med på å bygge opp om merkevaren «Nordic Folk», sier prosjektansvarlig i Music Norway Aslak Oppebøen.

Les mer om Folk Alliance International HER  

Andreas Milde i Jansen Records, som har Darling West i stallen, reiser til New Orleans for delta på Folk Alliance International.

– Vi reiser årlig på tre bransjefestivaler i USA: SXSW, AmericanaFest og Folk Alliance. Dette er kostbare reiser for et selskap som oss, men samtidig er det kanskje de viktigste reisene vi gjør i løpet av et år. Vi har vært på Folk Alliance én gang tidligere, da det var i Kansas City, og her møtte vi en helt annen del av bransjen, som både var nyttig og ikke minst lærerikt og interessant. I Jansen Records jobber vi med alle sjangere, men for våre artister som jobber innenfor dette segmentet har Folk Alliance blitt en viktig arena. Både fordi vi treffer likesinnede artister og bransje-kollegaer, fordi festivalen er såpass åpen og mottagelige for oss europeere/skandinaver, og fordi den sikter seg inn på et litt annet segment enn for eksempel AmericanaFest, sier Milde.

Aslak Oppebøen og Kathrine Synnes Finnskog reiser til arrangementet for Music Norway.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere