logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ni norske Grammy-nominasjoner

Av Pål Dimmen Publisert: 07. des, 2016

Vi gratulerer!

Årets Grammy-nominasjoner ble klare denne uken. Hele ni norske nominasjoner står på listen.

Magnus August Høiberg aka Cashmere Cat er nominert i kategorien Best R&B Song som låtskriver på «Luv” av Tory Lanez.

Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen (Stargate) er nominert for Best Song Written For Visual Media med “Try Everything” fremført av Shakira for Disneys Zootopia.

Morten Lindberg er, som vanlig, representert med en rekke nominasjoner. Lindberg er nominert to ganger i Best Surround Sound Album, for hans arbeid som surround mastering engineer på “Maja S.K. Ratkje: And Sing …” og “Reflections”.

Lindberg er også nominert som engineer på “Reflections” i kategorien Best Engineered Album, Classical.

Det er to norske nominasjoner i kategorien Best Choral Performance. Elisabeth Holte er nominert for jobben som dirigent på “Himmelrand” (2L) og Edward Gardner som dirigent og Håkon Matti Skrede som chorus master på “Janáček: Glagolitic Mass”.

Øyvind Gimse, Geir Inge Lotsberg og Trondheimsolistene er nominert for “Reflections” i kategorien Best Chamber Music/Small Ensemble Performance (2L).

Og sist, men ikke minst, Justin Biebers “Purpose”, hvor den norske produsenten Axident står bak singelen «Company», er nominert for Album Of The Year. I denne kategorien får alle låtskrivere og produsenter på vinneralbumet pris.

For øvrig er de norske aktørene Fred Ball og Cashmere Cat involverte i flere nominerte utgivelser. Førstnevnte i forbindelse med Rihannas «Anti» som er nominert i kategorien Best Urban Contemporary Album og Cashmere Cat som produsent på låten «Wolves» fra Kanye West-albumet «The Life of Pablo», som er nominert i kategorien Best Rap Album.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere