logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nico & Vinz til 4. plass

Av Nico & Vinz til 4. plass Publisert: 26. jun, 2014

Den norske liste-invasjonen fortsetter, skriver Billboard Magazine.

Oslo-duoen Nicolay Sereba og Vincent Dery rykker opp til 4. plass på Billboard Hot 100, etter forrige ukes 7. plass, med låta Am I Wrong.

Før det var nr. 6. høyeste plassering, noe som også var en tangering av The Fox med Ylvis fra i fjor. A-ha er den eneste norske topplasseringen på Billboard, i 1985 med Take On Me.

– Dette føles helt fantastisk! Ord kan ikke beskrive hvor heldige vi føler oss og hvor takknemlige vi er for støtten vi får av fans verden over! Vi er stolte over å representere Norge og håper vi kan inspirere folk til å følge drømmene sine, hva enn de skulle innebære, skriver Nico & Vinz i en epost til VG.

Norway? Yes, way!
Basert på plasseringen til Nico & Vinz har Billboard laget en artikkel som de har kalt With Nico & Vinz, Norway Continues U.S. Chart Invasion.

Her trekker Billboard frem albumplasseringen til Röyksopp & Robyns «Do It Again», som ble den høyeste for et norsk band noensinne da den kom inn på en 14. plass på albumlisten Billboard 200 for noen uker siden, og Andreas Schüller, aka Axident, som står bak Jason Derulos Wiggle som har ligget på topp ti i flere uker nå.

Billboard har bedt Thomas Talseth, musikkjournalist i VG, forklare hva suksess i USA betyr for norske musikkfans.

– For Nico & Vinz å gjøre det bra på Hot 100 som tredje norske artist er en kilde til stolthet, ikke minst fordi det er en helnorsk produksjon, guttene er norske, deres manager og produsent er norske, og de ble signert i Norge, mens a-ha bli signert i England først.

– Et annet kult aspekt ved Am I Wrong er at det er en suksess basert på en bra låt og lite annet. Take On Me er en popklassiker, men populariteten var drevet av musikkvideoen, og The Fox var en «novelty» hit, sier Talseth til Billboard.

Videre forklarer Talseth, som svar på et spørsmål om det er noen fellestrekk ved The Fox, Take On Me og Am I Wrong, at det ikke er et spesielt norsk sound som ligger til grunn.

– Jeg tror svenskene har et sterkere merkevare, fra ABBA til Roxette, Ace of Base og Avicii. De har bygget en profesjonell popindustri som startet med ABBA. På 90-tallet tok produsent Denniz Pop og hans læregutt Max Martin dette til et nytt nivå.

– Jeg tror deler av den norske musikkindustrien har en bedre forståelse av hva som fungerer musikalsk i utlandet, og også mer kunnskap om hvor og hvordan promotere forskjellige typer artister, noe som Billboard-plasseringene i det siste beviser, forklarer Talseth til Billboard.

(oversatt fra engelsk av undertegnede. Les intervjuet i sin opprinnelig kontekst på Billboards nettsider)

Millioner av lyttinger
Ifølge Billboard er tallene bak plasseringen til Am I Wrong som følger. Låten har nådd 125 millioner radiolyttere, opp 23 % fra forrige uke, den har blitt lastet ned 140 000 ganger, ned 3 %, og har blitt strømmet 4,4 millioner ganger, opp 3 % fra forrige uke.

Wiggle med Jason Derulo feat. Snoop Dogg, produsert av Andreas «Axident» Schüller, rykker tilbake én plass til 6. plass.

Iggy Azalea ligger fremdeles som nr. 1 og 2 på Billboard Hot 100, med henholdsvis Fancy og Problem, der som gjest hos Ariana Grande.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere