logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nominert til pris i Mexico

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 29. mai, 2018

Guro Skumsnes Moe (Foto: Elisabeth Holager Lund, forsidefoto: Everardo Felipe)

Guro Moe har laget musikk til storfilmen Det Fremmede.

Guro Skumsnes Moe har vært på flere turneer i Mexico med bandet MoE. Nå er hun nominert til Ariel, mexicansk Oscar, for musikken hun og Lasse Marhaug har laget til «Det Fremmede», en film av Amat Escalante.

Escalante er en fremtredende filmregissør i Mexico og «Det Fremmede» er nominert i 12 kategorier, inkludert Beste film, Beste regissør og Beste manus.

Ariel Awards finner sted i Mexico City 5. juni.

Les også: Trade Mission til Mexico

 

Amat Escalantes film La Región Salvaje heter The Untamed på engelsk og Det Fremmede på norsk.

Satser i Mexico
Skumsnes Moe og bandet MoE har hatt turné-aktivitet i Mexico over flere år, og er det viktigste satsningsområdet for bandet.

– Vår neste utgivelse «La Bufa», innspilt i León på vår turné her i fjor november, rettes i hovedsak mot et mexicansk marked og jeg er her på møter med distributører og samarbeidspartnere for å lage et solid fundament rundt utgivelsen, sier Moe.

Les også: Veikart til Mexico

MoE har også laget musikk til stumfilmen «El Puno De Hierro», hatt workshops med barn og ungdom, spilt på metal-festivaler og festivaler for eksperimentell musikk, og fremover ligger det flere filmprosjekter og spillejobber.

– Mye er fortsatt under utvikling men jeg tror mye vil utløses ved mitt besøk her, samt i etterkant av prisutdelingen, sier Moe.

– Music Norway har støttet samtlige av MoEs turneer her, til stor takk, og har vært med på å bygge oss opp her, og det ser ut til at vi ligger foran bølgen, Mexicobølgen, som jeg tror når Norge snart, sier Moe.

Filmen «Det Fremmede» vises på Kafé Hærverk i Oslo den 10. juni.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere