logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norden-samarbeid i fokus på Førdefestivalen

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 14. des, 2016

Folk All-in Band er med i Nordic Sound Folk Orchestra (Foto: Börje Dahrén)

Festivalen satser på stort prosjekt og Music Norway lanserer bransjeprogram.

Førdefestivalen (5. – 9. juli, 2017) profilerer festivalen under fanen «Klangen av Norden» der hovedprosjektet er Nordic Sound Folk Orchestra.

Samtidig lanseres Nordic Folk, som Music Norway har tatt initiativ til i samarbeid med folkemusikkorganisasjonene og eksportkontorene i de nordiske landene. tiltaket skal skaffe flere jobber for musikere og bedre rammevilkårene for bransjeaktørene.

– Målet er å gjøre nordisk folkemusikk mer synlig i verden utenfor Norden, samt å styrke det felles-nordiske markedet for våre egne artister, sier Music Norways direktør, Kathrine Synnes Finnskog.

At Nordic Folk lanseres samtinesten parallelt med at festivalen har fokus på Norden, ser Bjørkum på som en vinn-vinn-situasjon.

– Vi vil det samme; få nordisk folkemusikk opp, fram og ut! sier festivalsjef Hilde Bjørkum.

Nordic Sound Folk Orchestra består av 40 folkemusikere, 4 komponister og 8 solister, og er det første prosjektet i sitt slag, der oppdraget er å løfte fram solistiske tradisjoner i et orkesterformat på folkemusikkens premisser, heter det fra festivalen.

Les mer om den øvrige satsningen på prosjekter fra Norden og det fulle programmet fra Førdefestivalens på deres hjemmeside.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere