logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nordic Playlist med Roskilde-konkurranse

Av Nordic Playlist med Roskilde-konkurranse Publisert: 19. mar, 2014

Vinn billetter til Roskilde Festival ved å tweete navnet på din favorittartist som skal spille på Roskilde i år.

Nordens dag markerer Helsingforsavtalen som ble undertegnet 23. mars 1962. Avtalen legger grunnen for et omfattende samarbeid med våre naboland, og sikrer blant annet tilgang til høyere utdanning og sosiale goder ved opphold i et nordisk land.

For å feire Nordens dag, oppfordres musikkfans fra Norge, Danmark, Finland, Island og Sverige til å prøvekjøre Nordic Playlist, en ny online-tjeneste som promoterer den beste nordiske musikken.

Nordic Playlist ble lansert i januar 2014, og tilbyr en ukentlig kombinasjon av kuraterte spillelister fra noen av regionens mest populære artister og tastemakers, i tillegg til DJ-mikser, Topp 10-lister og profiler på noen av de mest spennende fremadstormende artistene og prosjektene Norden har å tilby. Nordic Playlist har allerede blitt kuratert av folk som Jonas Bjerre fra Mew, Nanna Bryndís Hilmarsdóttir fra Of Monsters & Men, Sondre Lerche og Joakim Haugland fra Smalltown Supersound/by:Larm. Skatebård, Sexy Lazer (IS), Jesse (FIN) og Kasper Bjørke (DAN) er blant DJ-ene som har bidratt med eksklusive nordiske mikser på websiden så langt.

Vinn Roskilde-billetter
Nordic Playlist har nå gått sammen med den legendariske danske musikkfestivalen Roskilde Festival og lanserer en konkurranse hvor du har mulighet til å vinne en premie som kan friste enhver nordisk musikkelsker. Ved å tweete navnet på favorittartisten din under årets Roskilde Festival, kan du vinne to billetter til festivalen som finner sted fra 29. juni til 6. juli. Bruk hashtag #NordicPlaylistRoskilde og tagg @NordicPlaylist for å delta i konkurransen. For mer informasjon om konkurransen, se www.nordicplaylist.com/competition/.

Roskilde Festival ble etablert i 1971 og har vokst til å bli en at de mest respekterte og populære festivalene i verden. Hele programmet for Roskilde 2014 avsløres 2. april klokken 12. Så langt er nordiske artister som Lykke Li, Trentemøller og Rumble in Rhodos allerede bekreftet til å spille side om side med internasjonale storheter som Arctic Monkeys, Major Lazer og Damon Albarn.

Konkurransedetaljer
Fem par med billetter til Roskilde Festival 2014 gis bort til fem individuelle vinnere. Konkurransen starter på Nordens dag (23. mars) og varer frem til midnatt 13. april. Kun festivalpass er inkludert i premien. Reise og opphold er ikke inkludert. Aldersgrensen er 18 år.

Nordic Playlist er en gratistjeneste utviklet av Nordic Music Export (NOMEX), med WiMP, Spotify og Deezer som strømmepartnere. Tjenesten finnes på www.nordicplaylist.com.

I løpet av de tre månedene siden lanseringen har nettstedet allerede tiltrukket seg tusenvis av brukere både fra Norden og resten av verden. Ifølge Nordic Playlist-redaktør Francine Gorman, er ambisjonen å bli en nøkkeldestinasjon for et lokalt så vel som internasjonalt publikum som ønsker å utforske den nordiske musikkscenen, samt bygge et tettere samarbeid mellom de nordiske landene.

– Så langt har responsen på Nordic Playlist vært fantastisk, både fra brukere og artister. I tillegg til å inkludere noen av regionens største artister og eksponere spennende og fremadstormende musikere, har vi tiltrukket oss brukere fra hele verden. Så vi synes det er passende å feire Nordens dag 23. mars ved at fansen kan fortelle oss hvem de har lyst til å se på en av regionens største og best likte festivaler, og samtidig ha mulighet til å vinne en flott premie, sier hun.

Om Nordic Playlist
Nordic Playlist er produsert av NOMEX, en pan-Nordisk musikkeksportorganisasjon, med støtte fra Nordisk ministerråd. Initiativet har som målsetting å bidra til et større samarbeid mellom de individuelle Nordiske landene, så vel som å promotere nordisk musikk internasjonalt.

Nordic Playlist presenterer en ny spilleliste hver uke med 10 band utvalgt av en gjest – en viktig person med spesiell tilknytning til den nordiske musikkscenen. Kuratoren offentliggjøres hver mandag i hele 2014 sammen med selve spillelisten.

Redaktør og prosjektleder for Nordic Playlist er Francine Gorman, som også er redaktør for det nordiske musikknettstedet Ja Ja Ja. Francine har tidligere erfaring fra VEVO France og UK-musikksiden The Line of Best Fit.

www.nordicplaylist.com / http://www.facebook.com/nordicplaylist / www.twitter.com/nordicplaylist

Nordens dag feires 23. mars i anledning underskrivingen av Helsingforsavtalen: http://www.norden.org/en/about-nordic-co-operation/agreements/treaties-and-agreements/basic-agreement/the-helsinki-treaty

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere