logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nordic Songs – låtskrivecamp i Oslo

Av Tina Brodal Publisert: 24. jan, 2020

Kristin Marie Skolem, Natali Noor og Iselin Solheim på Nordic Songs. Foto: Robin Bøe

 21-23 januar kickstartet Norges første kvinnelige låtskrivercamp i Oslo.

«Nordic Songs» ble startet i 2019 av Kristin Marie Skolem, Julie Enger Børresen og Vegard Hurum etter å ha møttes på LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production and Industries). Etter å ha brukt mye tid sammen i LIMPI-studioene, ønsket de blant annet å arrangere en camp kun for kvinner, noe som viste seg å være utfordrende.

-Vi trengte blant annet produsenter og vi begynte å spørre litt rundt, og tenkte at det i utgangspunktet ikke er noe stress å få tak i, sier Kristin Marie Skolem, låtskriver, deltager og arrangør av Nordic Songs.

– Vi spurte alle i nettverket vårt, som gjennom mentorene på LIMPI er et ganske stort nettverk. Men det var veldig få som hadde noen produsenter de visste om som var kvinnelige, sier Skolem, som er signert hos Arctic Rights og BMG Scandinavia.

Kun 2,1 prosent av verdens musikkprodusenter er kvinner
En rapport fra USC Annenberg i California fra 2019 viser til den skjeve fordelingen mellom kjønnene i musikkbransjen. Ifølge rapporten er kun 2.1% av profesjonelle musikkprodusenter kvinner på verdensbasis. De ble enige om at de måtte gjøre noe med, og at de måtte lage noe stort.

-Vår strategi er ikke å snakke høyest om det, men å samle en gjeng skikkelig talentfulle kvinner, lage veldig bra musikk og samle hele bransjen til en lyttesession for å vise, sier Skolem.

Profesjonelle artister, låtskrivere og produsenter er flydd inn fra Los Angeles, Stockholm, Nederland og Island, og har de siste tre dagene vært i PhatCat studio og på Comforthotellet i Karl Johan med norske bransjeaktører for å skrive ny musikk.

Det er høyt nivå på deltakerne som blant annet er representert av Sony Music Norway, Arctic Rights/ BMG, Universal Music, Nordic Music Partners, Warner Chappell. På laget har de med seg samarbeidspartnere som Talent Norge, Norsk Tipping, NOPA, TONO, Arctic Rigths/BMG, Sony Music Norway, Music Norway, Musikkforleggerne og Gramart. Campen ble avsluttet med en lyttesession hvor viktige bransjeaktører er invitert.

Mål om utgivelse av bra låter
-Målet med campen er mange bra låter. Og målet er at de skal ut. Vi har med oss en del artister som har spennende prosjekter, og det håper vi kan komme ut på en eller annen måte, sier Skolem.

Planen er at campen skal bli et årlig arrangement, og fremme kvinnelige produsenter som forbilder.

– Dette er kun starten! slår Skolem fast.

Lise Reppe (NO), RebMoe (NO) og Niki (US) under låtskrivercampen Nordic Songs i Oslo. Foto: Robin Bøe

Spennende internasjonale deltagere
En av produsentene som er involvert er Bova, DJ og artist/låtskriver fra Los Angeles. Hun har den siste tiden blant annet jobbet med Startgate, og sier det er unikt å starte 2020 i Norge på en låtskrivercamp.

– Alle er virkelig talentfulle og åpne for samarbeid, noe som er en vakker ting, spesielt med kvinner, å ikke å føle noen konkurranse. Alle ønsker å se hverandre gjøre det bra og vokse sammen i dette rommet, forteller Bova.

-Jeg elsker nye kulturer og er veldig nysgjerrig på hva Norge har å tilby, spesielt når det er så mange dyktige mennesker som kommer ut herfra og dere er rett ved siden av Sverige hvor det kommer flest låtskrivere og produsenter for øyeblikket, påpeker hun.

-Mer rom for ærlighet i låtskrivingsprosessen
En annen som deltar er Rebecca Sophie Moe (RebMoe) som er signert til Toothfairy og best kjent for låten «I Don’t Speak French» med Pasha. Hun mener at det er mer rom for ærlighet i låtskrivingsprosessen når det kun er kvinner i studio, og at man tør å ta flere sjanser.

-Det er veldig gøy å være en del av en likestillingsbevegelse hvor folk virkelig er støttende, og ikke ser på noe av det som konkurranse, sier hun.

Nova Blue (t.v) og Bova (t.h) deltar på låtskrivercampen i Oslo. Her avbildet i studio sammen med Matilda. Foto: Robin Bøe

Deltagerne av årets låtskrivercamp er:

Alexandra (SW)

Niki (NY, US)

Natali Noor (SW)

Matilda (NO)

Manon (NL)

Gucci Caliente (NO)

Selen Ozan (SW)

Celiin (NO)

Lise Reppe (NO)

Kristin Marie (NO)

Bova (LA, US)

Emilie Hollow (NO)

Hildur (ISL)

Linnea (SW)

Tomine (NO)

RebMoe (NO)

Iselin (NO)

Sval (NO)

Emily Vaughn (LA, US)

Adelen (NO)

Lil Halima (NO)

Suzana (NO)

Ingrid Frøsland (NO)

Kerstin (SW)

Julie (NO)

Music Norways støtter låtskriversamlinger og produsenter med tilskudd gjennom en fast ordning i stikk.no. Klikk her for å søke.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere