logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nordmenn på internasjonale hitlister

Av Johanna Alem Publisert: 29. jun, 2018

Edvard Erfjord og Henrik Michelsen i Electric, Caroline Ailin, Fred Ball.

Electric, Cashmere Cat og Fred Ball bidrar på stjernespekkede utgivelser.

Låtskriver- og produsentduo Edvard Erfjord og Henrik Michelsen, bedre kjent som Electric, landet nylig sin tredje #1 på UK singles chart. “I’ll Be There” av Jess Glynne gikk til topps på UK singles chart i uke 24 etter fem uker på listen.

“I’ll Be There” er Jess Glynnes syvende #1 på UK singles chart. Glynne holder rekorden for flest #1 singler av en britisk kvinnelig artist i UK, som hun fikk med sin sjette #1.

Tidligere har Electric toppet den gjeve listen i 2015 og 2016 med ”Black Magic” og ”Shout Out to my Ex” av Little Mix. Sistnevnte vant Single of the Year på Brit Awards i 2017.

Cashmere Cat ble nominert til Spellemann og Music Norways Eksportpris i 2016

Magnus Høiberg, bedre kjent som Cashmere Cat, har jobbet som DJ, artist, produsent og låtskriver i flere år og ga ut sitt debutalbum 9 i 2017. Han har blitt en svært ettertraktet produsent og låtskriver for noen av de største internasjonale navnene som Kanye West, Britney Spears, Halsey, Tory Lanez og The Weeknd. Låten «LUV» av Tory Lanez ble Grammy-nominert i kategorien Best R&B Song i 2016.

Høiberg har co-produsert “Feel the Love” av Kanye West og Kid Cudi på deres nysluppede album Kids See Ghosts. Kids See Ghosts debuterte som #2 på albumlisten Billboard 200, og er nå på #14 etter en uke på listen.

Den amerikanske rapperen Nas ga nylig ut sitt ellevte studioalbum NASIR. Høiberg har co-produsert “Not for Radio” og “Everything” med blant andre Kanye West, Mike Dean og Benny Blanco. NASIR debuterte denne uken som #5 på Billboard 200.

Landet tre låter på overraskelsesalbum av The Carters
Fred Ball har skrevet og produsert for blant andre Rihanna, Zara Larsson, Little Mix og Kylie Minogue, og ble Grammy-nominert i USA i kategorien Best R&B Album for Jarle Bernhofts Islander. Han co-skrev og produserte sangen “Love On The Brain” på Rihannas album ANTI, som oppnådde #5 på Billboard Hot 100 i USA.

Nå legger han Beyonce og Jay-Z til i merittlisten. The Carters, som er Beyonce og Jay-Z, slapp nylig overraskelsesalbumet Everything is Love. Fred Ball har co-produsert låtene “713”, “Friends” og “Heard About Us”. Everything is Love debuterte sterkt på listene denne uken som #2 på Billboard 200.

Les mer om Norge på listene i utlandet her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere