logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norge på SXSW 2016

Av Norge på SXSW 2016 Publisert: 11. mar, 2016

AURORA er blant de norske artistene som spiller på årets SXSW i Austin.

Ni norske artister spiller på det offisielle programmet under årets SXSW.

Neste uke arrangeres verdens største bransjetreff, SXSW i  i Austin, Texas. I år er ni norske artister bekreftet til det offisielle programmet. Disse er:

Rytmeklubben
Torgeir Waldemar
Electric Eye
Death by Unga Bunga
Living
Henrik The Artist
OKAY KAYA
Bearson
AURORA

For tredje året på rad arrangerer de to plateselskapene Jansen Plateproduksjon og Brilliance den norske showcase-kvelden Sounds from Norway. Kvelden finner sted på Icenhauers på 83 Rainey Street 18. mars med følgende lineup:

20: Torgeir Waldemar
21: Living
22: Electric eye
23: Death By Unga Bunga
00: Rytmeklubben
01: Henrik the Artist

Erik Jansen ved Jansen Plateproduksjon forteller at hovedpoenget med en slik norsk kveld er å legge til rette for at viktig amerikansk bransje får se norske band.

– Tidligere har ting vært mer sprikende, og noen av de norske artistene har endt opp med én konsert på et sted som tar 40 personer. Det er ikke noe poeng, sier han.

– Dette er med og setter norsk musikk på kartet under verdens største musikkbransjefestival. Vi heiser flagget bokstavelig talt.

Facebook-event her: https://www.facebook.com/events/528820703962182/

Head of International ved Music Norway, Helene Dolva Broch, mener at SXSW i stor grad har blitt en arena hvor de største etablerte artistene stjeler mye av oppmerksomheten, men at man likevel kan få mye ut av bransjetreffet hvis man er godt forberedt.

– SXSW har vokst til å bli mer en lanseringsplattform for etablerte artister enn et utstillingsvindu for ukjente navn. SXSW trekker likefult bransjefolk fra hele verden, og er en bra nettversarena for den litt viderekomne bransjen som allerede har noen holdepunkter i markedet. Austin er en pulserende musikkby og en spennende festival for både musikere og bransje.

Av andre norske aktiviteter under SXSW, finner vi Oslo Lounge under den interaktive delen av festivalen. Dette er et samlingspunkt for en lang rekke innovative aktører, med hovedmål å fremheve selskaper i Oslo-regionen. Oslo Lounge arrangeres av Oslo Business Region, og det settes opp en hel del events mellom 11. og 15. mars.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere