logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norge Rundt: Hva skjer i Bergen?

Av Tina Brodal Publisert: 16. apr, 2020

Vegard Moberg er bekymret over at dette kan ta knekken på selskaper som allerede sliter.

Brak er et kompetansesenter for alle som driver med musikk i Vestland. Daglig Leder Vegard Moberg gir oss en oppdatering på hvilke muligheter og bekymringer som har oppstått den siste tiden.

Music Norway er en del av et formalisert nettverk som består av De regionale kompetansesentrene for musikk som dekker alle fylker og har kontorer i de største byene i landet: Brak (Bergen), Tempo (Trondheim), STAR (Stavanger), Sørf (Kristiansand), ØKS (Drammen), MØST (Oslo) og Kofor/RYK (Tromsø).

Sentrene er finansiert med midler fra Kulturrådet, fylkeskommuner og kommuner.

– Det har kommet mange nye initiativ den siste tiden, er det noe spennende på gang i deres region?

– Det er mange som har hevet seg rundt og laget digitale konserter og festivaler. Veldig mye på gang der. Både Forum, Made, Victoria, Vill Vill Vest og Bergen Kjøtt har hatt stor suksess med sine opplegg.

Les mer: Bransjen skal opp å stå igjen

– Hva fokuserer dere mest på nå?

– Vi har brukt mye tid på Musikkhjemmekontoret.no. Det er en nasjonal ressursbank for musikkfeltet under korona pandemien som er laget sammen med de andre musikk kontorene i landet. Vi har også opprettet to grupper på Facebook, en for arrangører og en for artister, der folk kan dele og diskutere. I tillegg jobber vi med å oppdatere nettsiden vår med nyheter og andre ting som er relevante. Brak har har mange henvendelser på mail og telefon fra frustreret folk og vi prøver å veilede og hjelpe så godt vi kan. Vi jobber også med å snu vårt kompetansearbeid over på digitale flater, sier Moberg.

– Hvilke bekymringer har dere?

– Vi er redd for at dette kan ta knekken på selskaper som har det tight allerede. Staten ønsker ikke å hjelpe selskaper som har økonomiske utfordringer som går bakover i tid. Dette kan bli spikeren i kisten for flere som kanskje hadde klart å stable seg på beina igjen i en normalsituasjon. Det er også usikkerhet blant våre brukere mht. hvor godt kompensasjonsordningen for arrangørene kommer til å fungere.

Les mer: Musikkforlagene ser de største tapene på lang sikt

– Hva ser dere frem til?

– Vi ser ser fram til å se om noe positivt kommer ut av dette. Personlig tror jeg feks. det vil virke rart å reise til Oslo for å ha møter etter dette.

– Hva ønsker dere at Music Norway skal bidra til?

– Fortsette å lytte og finne raske smarte løsninger! Alle små og dynamiske organisasjoner bør anstrenge seg for å tenke utenfor boksen nå.

– Hva ønsker dere at myndighetene skal bidra til?

– Legge til rette for alternativ aktivitet, både Bergen kommune og Kulturrådet  har gode initiativ her. Man må også ha god fart på alle nye systemer NAV skal lage i forbindelse med denne situasjonen samtidig som man må kvalitetssikre alt sammen . Vi ser at en del ting skjer raskt men merker også at mange fortviler da de føler at ting tar lang tid og man er i en desperat situasjon, avslutter Moberg.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere