logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norge Rundt: Hva skjer i Midt-Norge?

Av Tina Brodal Publisert: 15. apr, 2020

Tempos stab fra venstre: Renate Eggan, Are Bergerud og Oda Sofie Aaring.

Tempo er et medlemsbasert kompetansesenter for musikkmiljøet i Midt-Norge. Daglig leder Are Bergerud gir oss en status på hvordan feltet er preget av situasjonen.

Music Norway er en del av et formalisert nettverk som består av De regionale kompetansesentrene for musikk som dekker alle fylker og har kontorer i de største byene i landet: Brak (Bergen), Tempo (Trondheim), STAR (Stavanger), Sørf (Kristiansand), ØKS (Drammen), MØST (Oslo) og Kofor/RYK (Tromsø).

Sentrene er finansiert med midler fra Kulturrådet, fylkeskommuner og kommuner.

– Hvordan står det til med bransjen i Trøndelag/Møre og Romsdal?

– Det er vel slik som det er i resten av landet her i midten; feltet er preget av situasjonen. Usikkerhet og bekymringer er så klart tilstede hos mange aktører. Tiltakene som kommer fra myndighetene i form av dagpenger og kontantstøtte er lysglimt, men få føler seg helt trygge på at dette svarer på deres behov, sier Bergerud.

Les mer: Lanserer Norges største digitale musikkfestival

– Det har kommet mange nye initiativ den siste tiden, er det noe spennende på gang i deres region?

– Gjengen bak UNDERBAKKEN, Lokal Kanal, Moskus Session og Dugnad for kultur står for en moralboost med deres strømmekonserter. Både Trøndelag og Møre og Romsdal ber aktørene i feltet om tenkte nytt og se på hvordan de kan utvikle seg i denne vanskelige tiden med nye støtteordninger.

– Hva fokuserer dere mest på nå?

– For Tempo sin del har det vært fokus på å støtte opp der vi kan og være tilstede for aktørene i feltet. Vi har jobbet mye sammen med MIR og de andre kompetansesentrene for musikk for å få lansert musikkhjemmekontoret.no – en felles side for informasjon til musikkbransjen under koronakrisen. Sjekk den ut: musikkhjemmekontoret.no

Neste steg for oss blir å se på hvordan situasjonen påvirker vårt arbeid og våre prosjekter før vi eventuelt ser på hvordan vi kan omdisponere budsjett og endre planer for å bedre møte koronasituasjonen, sier Bergerud.

Les mer: Musikkkontorene lanserer webside

– Hvilke bekymringer har dere?

– Nå er det jo særlig festivalsommeren vi er bekymret for. Det er mye usikkerhet rundt hvordan dette påvirker både arrangører, artister og andre leverandører. I tillegg er jo klubbmiljøet og de mindre konsertstedene utsatt, et felt som har hatt en god oppsving her de siste årene. En stor utfordring, og kanskje styrke, er at alle påvirker hverandre i dette økosystemet. Vi snakker derfor nå om å redde en helhetlig musikknæring, forteller Bergerud.

– Hva ser dere frem til?

– Gå på konsert, gå på kontoret igjen, møte kollegaer og starte gjenoppbyggingen av feltet!

Les mer: Musikkforlagene ser de største tapene på lang sikt

– Hva ønsker dere at Music Norway skal bidra til?

– Forsett en frisk holdning til situasjonen og hjelp bransjen med å finne nye løsninger i denne situasjonen. Music Norway blir en sentral aktør når vi skal bygge opp igjen aktiviteten i bransjen!

– Hva ønsker dere at myndighetene skal bidra til?

– Det er helt klart at oppgaven i å sikre levevilkår for aktørene i bransjen og at vi har et kulturtilbud også etter koronapandemien ligger hos myndighetene, avslutter Bergerud.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere