logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norge Rundt: Hva skjer i Stavanger?

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 02. apr, 2020

Martha Lyse i STAR.

Tou Sessions har levert noen fantastiske konserter, melder Martha Lyse i STAR, som er bekymret for arrangørene og festivalene i fylket.

Music Norway er en del av et formalisert nettverk som består av De regionale kompetansesentrene for musikk som dekker alle fylker og har kontorer i de største byene i landet: Brak (Bergen), Tempo (Trondheim), STAR (Stavanger), Sørf (Kristiansand), ØKS (Drammen), MØST (Oslo) og Kofor/RYK (Tromsø).

Sentrene er finansiert med midler fra Kulturrådet, fylkeskommuner og kommuner.

Les mer: Samarbeidsavtale med de regionale kompetansesentrene 

Vi har sjekket inn med Martha Lyse ved STAR Stavanger, om status per nå for tilstanden i regionen.

– Vi har som i resten av Norge sett band og artister måtte avlyse Norges- og utenlandsturnéene sine. Når live dominerer økonomien så mye som det gjør er det selvsagt en stor utfordring. Vi er også bekymret for arrangørene og festivalene i fylket. Spesielt de mindre, men veldig viktige, arrangørene som jobber på grasrotnivå og med nisjene.

Les også: Sitter igjen med kun utgifter

– Det har kommet mange nye initiativ den siste tiden, er det noe spennende på gang i deres region?

– Ja, Tou Sessions har levert noen fantastiske konserter fra Tou og hjemmene til artister. Her har bl.a Morten Abel, Skambankt, Randi Tytingvåg og Hilde Selvikvåg vært innom. Vi ser også at artister og aktører lager egne initiativ for å nå publikummet sitt.

Les også: Made Management er rigget for å klare overgangen 

– Hva fokuserer dere mest på nå?

– Informasjon til medlemmer og å rådgi disse på best måte. Planlegge det som kan planlegges kan i en usikker tid. Vi kommer nok til å se at flere ønsker å diskutere retninger og valg med oss når dette er over. Vi gleder oss også til musikkhjemmekontoret.no er klart.

– Hvilke bekymringer har dere?

– Hvor langvarig dette kan bli (festivalsommeren osv), at vi kan miste verdifull kompetanse og verdifulle kunstnerskap, manglende rekruttering og mindre vilje til å ta risiko både for de som arbeider med musikk og de som støtter opp (sponsorer, tilskuddsordninger m.m).

Les også: Uvissheten er hovedproblemet

– Hva ser dere frem til?

– Å gå på konserter og treffe alle de flotte folkene i miljøet vårt ansikt til ansikt igjen.

– Hva ønsker dere at Music Norway skal bidra til?

Jeg tenker vi allerede har dialog både via MIR om musikkhjemmekontoret og i hverdagen. Jeg tror også at å jobbe aktivt med hele landet når det kommer til eksport blir viktig. Vi må dra lasset sammen!

– Hva ønsker dere at myndighetene skal bidra til?

– Å sikre kulturen gode vilkår både nå og i fremtiden, jeg tror dessverre ikke krisepakker eller millionene fra Kulturrådet er nok. Det krever også at myndigheter på ulike nivå samarbeider, for en slik krise krever at vi jobber sammen og innser at one size doesn’t fit all

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere