logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk bransje og artister bekreftet til CTM i Berlin

Av Christian Gran Svenningsen

Skatebård er blant de norske som skal til Berlin (Foto: Privat)

To nye norske artister er bekreftet, og én av dem skal spille på skøytebane.

«CTM – Festival for Adventurous Music and Art» går av stabelen i Berlin fra 25. januar til 3. februar 2019. Festivalen blir regnet som en av de viktigste arenaene for eksperimentell musikk, og da spesielt elektronisk musikk, i Europa.

I år står Avant Joik (Maja Ratkje, Katarina Barruk og videokunstneren Matti Aikio), Bendik Giske, Skatebård og SVANI på programmet.

Les også: Veikart til Tyskland

Artistene reiser ikke alene
De siste årene har det vært mye norsk på programmet, og Music Norway har invitert med norsk bransje til CTM. Det samme vil vi gjøre i 2019.

– Det er en av Europas mest interessante festivaler for eksperimentell elektronisk. Bransjen fra Tyskland, Europa og resten av verden er tilstede, så det er en ypperlig visningsarena for norsk musikk og en unik mulighet for norsk bransje å knytte til seg relevante kontakter utenfor Norges grenser, sier prosjektleder Einar Idsøe Eidsvåg.

Fra den norske bransjen reiser følgende:
Hallvard Müller – Monument
Hacir Adrian Payan – Baklengs
Johanne Øra Danielsen – Foreningen Ekko
Miranda Moen  – Koso Label
Tommy Ose – Insomnia

Skatebård skal spille på skøytebane
Hele programmet for årets festival er nå komplett og annonsert.

Én av de mer spektakulære og unormale oppsetningene i år er en skøytebane i «Halle am Berghain». Fra 24. januar til 10. februar kan du gå på skøyter og lytte til musikk og lyder fra et knippe utvalgte DJs. Blant de som skal spille under «Ice Skating To Adventurous Sounds», er norske «Skatebård», eller Bård Aasen Lødemel som han egentlig heter.

– Det er en helt unik mulighet til å oppleve noe utenom det vanlige. Så er det jo en ekstra god grunn til å ta seg en tur til Berlin, aldri dumt det, men nå er det noe ekstra. Dette er så utrolig spesielt at det er helt på klyp-meg-i-armen-nivå at det faktisk skjer. En ganske så vill idé satt ut i livet. Altså ikke min idé, all cred til festivalen som klarte å finne på noe slikt, sier Bård Aasen Lødemel, sier han om festivalen.

Skatebård og SVANI har siden sist vi tok en titt på festivalen blitt annonsert og lagt til årets lineup. Blant de andre nordmennene som reiser til Berlin er Maja Ratkje, hvor hun skal presentere duoen «Avant Joik». Duoen består av henne selv og Katarina Barruk, og startet som et bestillingsverk til Insomnia-festivalen i Tromsø.

– Til konserten under Insomnia hadde vi med den finsk-samiske videokunstneren Matti Aikio, han skal også være med oss på CTM. Det er hyggelig at Avant Joik får leve videre etter bestillingsverket var inngått, og vi har også flere Europeiske framføringer på gang, med og uten Matti, sier Ratkje.

Her er de norske artistene du kan se under CTM Festival: 

Maja Ratkje

Bendik Giske

Skatebård

SVANI

Norske artister som har spilt på CTM tidligere er: Stine Janvin Motland, Purpurrpurple, Slick Shoota, Nils Bech, Bjørn Torske, Andre Bratten, Biosphere, Boska, Karima F, Charlott Bendiks, Sotofett, DiskJokke, Jenny Hval & Susanna og Jenny Hval feat. SKRAP.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere